Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo H1 boekt volle overwinning

Zaterdag 11 November stond er voor de heren van sponsor Café Thuis een belangrijke wedstrijd op het programma.
De degens werden gekruisd met VC Volt HS 5. Bij aanvang van het duel stond Bedovo HS1 op een 8e plaats en VC Volt op plek 7.
Een overwinning betekende aansluiting met de middenmoot en afstand nemen van de onderste plaatsen.
Ondanks het verlies van een week eerder keek het vaandelteam terug op een goede wedstrijd waar het net iets tekort kwam. Bovenstaande feiten in het achterhoofd houdende werd er vol gas gestart tegen de mannen uit Kuuk.
Passer/loper D. Neuk was afwezig omdat hij nog wat lampjes op moest hangen in zijn nieuwe liefdesnestje. Voor hem in de plaats was Stijn Knaapen ingevlogen vanuit Tilburg en werd er wederom een beroep gedaan op recreant PJ Wessels. Ondertussen mag PJ zich zo ongeveer volwaardig selectielid noemen gezien het aantal vlieguren wat hij bij Bedovo H1 aan het maken is.
De 1e set startte PJ en 40 Rovers als passer/loper, Spierkrings en van Skijndel bemandde de midden positie, Bart Knaapen en Remco completeren het gezelschap als spelverdeler en diagonaal.
Het team uit Beek en Donk pakte direct een kleine voorsprong van 4-5 punten. Vooral Koen Spierings kon naar hartelust aanvallen op de middenpositie. Koen had wel moeite om de bal direct op de grond te stampen. Nadat hij rechts de tegenstander op de borst sloeg, gebeurde dit ook aan de linkerkant en viel de bal uiteindelijk aan Beek en Donkse zijde zelfs op de grond. De mannen uit Kuuk kwamen in het midden van de 1e set nog even langszij, mede door een aantal slimme prikballen waar Bedovo H1 het antwoord vaak op schuldig moest blijven. Uiteindelijk herpakte Bedovo H1 zich op tijd en speelde de set professioneel uit; 25-20. In de 2e set liep het in het begin gelijk op met de stand, maar was het een beslissing van de prima fluitende Silke van Schijndel die er voor zorgde dat er olie op het vuur werd gegooid. De mannen uit Kuuk waren daardoor even van slag en de nr. 3 moest zelfs even tot 10 tellen toen de scheidsrechter uitlegde waarom zij vond dat er een fout gemaakt werd. Bedovo H1 liep daarna in snel tempo uit naar een voorsprong van zo'n 8 punten. Helaas kregen zij het niet voor elkaar om de trekker definitief over te halen en een grote uitslag neer te zetten. Volt H5 kwam zelfs nog even gevaarlijk dichtbij. Net op tijd rechtte de heren van sponsor Café Thuis de rug en ook de 2e set werd gewonnen; 25-21. De 3e set was er voor het team uit Beek en Donk geen vuiltje aan de lucht. De heren waren scherp en ook het toegestroomde publiek kon zo af en toe genieten van een aantal prachtige aanvallen. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-16 en hiermee was de overwinning een feit. Nu was het noodzaak voor Bedovo H1 om ook de 4e set te pakken en zo de volle 5 punten. Bij Volt H5 vond er een wisseling van spelverdeler plaats en kwam er een jeugdige passer loper in het veld om zo ook de nodige uren te maken.
Waar verwacht werd dat de 4e set een formaliteit zou zijn, liep dat toch net even anders. Bedovo H1 werd compleet weg geserveerd. 40 Rovers en van Skijndel kregen het niet voor elkaar om de bal bij de spelverdeler te krijgen. Hierdoor kon de sterk spelende Spierkrings niet of nauwelijks aangespeeld worden en was het een zware opgave voor recreant PJ om de bal binnen te stampen. De voorsprong voor de mannen uit Kuuk liep zelfs op naar 10 punten en zij hadden op een stand van 20-10 wel verwacht dat de setwinst binnen zou zijn. Het tij keerde zich en Bedovo H1 liet zien waarom zij toch echt de betere partij waren. Een goede serviceserie van Bart Knaapen en PJ zorgden er voor dat de ruime achterstand om gezet werd naar een gelijkspel; 21-21. Het werd nog even spannend toen Bart Knaapen een formidabele redding van 40 Rovers verknalde maar Bedovo H1 trok de eindzege naar zich toe en pakte de laatste set met 25-23.
De 5 punten zorgen er voor dat Bedovo H1 zich momenteel terug vindt op de 6e plaats in de competitie. Volgende week wacht er wederom een belangrijke pot in de derby tegen Were Di. De mannen uit Gemert staan momenteel op een 5e plek met een gelijk aantal punten als Bedovo H1 maar een wedstrijd minder gespeeld. Publiek bedankt voor de aanwezigheid en hopelijk tot volgende week in Gemert. Stijn en PJ bedankt voor het ter beschikking staan voor het Beek en Donkse vaandelteam!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.