Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 stuurt Athos zonder punten terug naar Sevenum

Op zaterdag 9 december stond er een thuis wedstrijd op het programma voor de strijders van Cafe Thuis/Bedovo heren 1. Tegenstander ditmaal Athos uit Sevenum. Aangezien de Sint met zijn pieten weer terug is naar Spanje was het niet de bedoeling dat er vandaag sets cadeau zouden gaan naar de tegenstander. Als versterking en voor extra lengte werd Mineur Marijn Sponselee opgetrommeld om vanaf de buitenpostie de tegenstander te bombarderen. Mineur Marijn werd op de buitenpostie bij gestaan door Generaal Bart Rovers. Om te compenseren voor de harde aanvallen vanaf de buitenpostie stonden Maarschalk Dennis en Kolonel Koen op midden om te laten zien dat je met prikballen net zo goed kan scoren. De munitie werd weer aangestuurd door Verkenner Bart K, waar Luitenant Remco de diagonaal deed bewaken. Net buiten het veld stond Majoor PJ voor steun en aanwijzingen voor de strijders.
De 1e set begon moeizaam aan de kant van Bedovo. Waar normaal makkelijk afstand word genomen van de tegenstander in punten, lieten de mannen van Bedovo de tegenstander terug komen. Waar Mineur Marijn de blokkade van de tegenstander bleef testen werd het ondertussen ook nog een blokkade verdediging training. Ook Generaal Bart R ging zich hier halverwege de set ook schuldig aan maken, maar aangezien de verdedigings training goed begon te lopen werden de ballen daarna toch nog gescoord. Toen de mannen op buiten door kregen dat ze ook direct konden scoren werd de set alsnog makkelijk uit gespeeld met 25-19 winst.
2e set, nieuwe ronde nieuwe kansen. Bedovo voerde het tempo iets op in deze set en dan beloonde zich meteen uit in de score. Alle posities konden zich lekker uit leven in de aanval waar ook nog eens de nodige goede ballen in de verdediging van de grond gered werden. Ook de 2e set werd overwonnen door de strijders van Bedovo met een score van 25-17.
In de 3e set verliet Luitenant Remco het veld en kwam Majoor PJ in het veld. Waar leuke, en lange, en soms vermoeiende rallys over en weer gingen was het aan het einde van de set Bedovo dat de winst naar zich toe trok met 25-21.
Nog 1 set en de strijders van Bedovo zouden weer een overwinningsspeldje bij kunnen hangen aan hun uniform. Na bemoedigende woorden van Luitenant Remco werd er gestart aan de 4e set. Athos zag de gehele set kans om bij te blijven en het zelfs even spannend te gaan maken. Maar juist om dit moment kwam de ware kracht van Mineur Marijn naar boven. Na een slechte munitie aanlevering van Verkenner Bart K ging Mineur Marijn toch helemaal voor deze kans. Hij zag, hij kwam, hij sprong en met overweldigende kracht werd de bal binnen de 3 meter lijn gestompt. Door deze overweldigende krachtsvertoning van deze dappere strijder zakte de moed in de schoenen van de tegenstander. Het spel werd simpel ontmanteld waardoor Bedovo heren 1 weer een overwinning heeft te pakken en de positie in de middenmoot heeft verstevigd. De 4e set werd winnend afgesloten met 25-21.
Aanstaande zaterdag staat het duel tegen Lebud op het programma. Aangezien dit de laatste wedstrijd van dit jaar is kan Cafe Thuis/Bedovo heren 1 met een goed gevoel terug kijken op een geslaagd 1e seizoenshelft. Dit word natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de veteranen die op hun tijd het team versterken.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.