Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo H1 begint goed na de winterstop

Na een welverdiende (en hard nodige) winterstop mocht Café Thuis Bedovo H1 de competitie op Zaterdag 20 Januari hervatten met een wedstrijd tegen directe concurrent VC Olympia in Panningen. De thuis wedstrijd aan het begin van de competitie had Café Thuis Bedovo H1 totaal onnodig veloren dus er moest nog iets recht gezet worden.

Net als bij alle andere wedstrijden was de eerste uitdaging om voldoende spelers bij elkaar te krijgen, want beide buiten-Barten waren afwezig vanwege andere verplichtingen. Gelukkig waren woensdagavond recreanten Pieter-John Wessels en Inse van Gelder bereid om mee te doen, zodat er precies voldoend personeel was om aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste set begon wat rommelig. Het was duidelijk te zien dat het een paar weken geleden was dat de titanen van Café Thuis Bedovo H1 een wedstrijd gespeeld hadden en dat er links en rechts nog wat kerstvakantie-kilos in de weg zaten. VC Olypmia kampte echter met dezelfde problemen en kon niet van de situatie profiteren. Café Thuis Bedovo H1 pakte een paar punten voorsprong en leek af te stevenen op een eenvoudige winst in de eerste set. Als gevolg van een paar persoonlijke fouten werd het einde van de set werd nog even spannend, maar de winst ging met 22-25 naar Café Thuis Bedovo H1.

In de tweede set kwam Café Thuis Bedovo H1 wat beter in het spel. Er werd veel servicedruk gelegd en Pieter-John Wessels scoorde er lustig op los aan de buitenkant, zodat het team uit Beek en Donk nooit in de problemen kwam. Zonder verder hoogstaand te spelen trok Café Thuis Bedovo H1 de tweede set met 19-25 naar zich toe.

De doelstelling voor de gevreesde derde set was scherp blijven en niet onnodig punten te verspelen. VC Olympia probeerde via een aantal wissels het beeld van de wedstrijd te veranderen, maar Café Thuis Bedovo H1 trok de lijn uit de eerste en tweede set echter gewoon door en maakte weinig fouten. Koen Spierings ging met een keiharde middenaanval voor de eerste pul bier van 2018. De tegenstander was (gelukkig) net op tijd om de bal af te weren, maar moest wel met een pols blessure naar de kant. Het verzet leek daarmee bij VC Olympia wel gebroken, want de derde set ging met 17-25 ook naar Café Thuis Bedovo H1.

De vierde set verliep hetzelfde als de eerdere sets, Café Thuis Bedovo H1 speelde degelijk en kwam niet in de problemen. Aan het einde van de set kreeg buitenaanvaller Dennis van Schijndel de gelegenheid om het laatste punt van de wedstrijd te serveren. Omdat hij de hele wedstrijd al sterk geserveerd had, wilde hij de wedstrijd in stijl afsluiten en ging vol voor zijn service. Het gevolg was een volwaardige homerun (en dus een blaadje bier), waarbij de bal ergens hoog uit de tribune teruggehaald moest worden. Gelukkig maakte VC Olympia hier geen gebruik van en kon Café Thuis Bedovo H1 de vierde set met 20-25 binnen halen.

De eerste overwinning van 2018 was daarmee een feit en werd in de kantine en bij de MacDonalds goed gevierd door Café Thuis Bedovo H1. Volgende week wacht de topper tegen de nummer drie uit Bladel. Alle supporters zijn zaterdag dus van harte welkom in D'n Ekker in Beek en Donk om van deze spannende wedstrijd te komen genieten.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.