Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo H1 start het seizoen met een overwinning

Na enkele maanden welverdiende rust (en herstel) mochten de heren van Café Thuis Bedovo H1 eindelijk weer de wei in voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op basis van de uitstekende voorbereiding, er is toch al zeker 5 keer getraind, gingen de mannen van Café Thuis Bedovo H1 vol vertrouwen op weg naar Liessel. Traditiegetrouw kwam iedereen met eigen vervoer, waardoor er voor 7 spelers en een coach niet minder dan 5 auto's nodig waren om naar Liessel af te reizen. En ja lieve kijkbuiskindertjes je leest het goed, de heren van Café Thuis Bedovo H1 hadden deze wedstrijd de uitzonderlijke luxe van 7 spelers en een coach. De geblesseerde Remco vd Vorst nam de coaching op zich en Pieter-John Wessels en Joost van Vijfeijken waren bereid gevonden om het team compleet te maken.

De eerste set begon (zoals verwacht) behoorlijk rommelig. Iedereen moest duidelijk weer wennen in het veld en van automatismes was natuurlijk nog helemaal geen sprake. Gelukkig hadden de mannen van Livoc dezelfde problemen, waardoor de scores in de set redelijk gelijk opgingen. Tegen het einde van de set kon Café Thuis Bedovo H1 een kleine voorsprong pakken en de set met 23-25 naar zich toe trekken. Het eerste punt van het seizoen was een feit.

In de tweede en derde set rommelde Café Thuis Bedovo H1 rustig verder. Met name Bart Rovers en Bart Delpeut kregen de passing beter onder controle, waardoor Dennis van Schijndel en Koen Spierings er aanvallend een paar keer goed doorheen konden komen. De mannen uit Liessel verdedigden veel ballen, maar kwamen zelf niet gemakkelijk tot scoren. Café Thuis Bedovo H1 pakte een paar punten voorsprong en kon, met 21-25 en 22-25, beide sets rustig binnen halen. Hiermee was ook de eerste overwinning van het seizoen veilig gesteld.

In de vierde set kwam Pieter-John in het veld bij Café Thuis Bedovo H1 en pakte met enkele mooie blokkades zijn punten mee. De set verliep verder vergelijkbaar met de eerdere sets en Café Thuis Bedovo H1 leek onbedreigd op een 4-0 overwinning af te gaan. Tegen het einde werden er aan Beek en Donkse kant echter een paar persoonlijke fouten gemaakt, waardoor Livoc de kans rook om alsnog een set te winnen. In de spannende slotfase kregen beide teams kansen op setwinst en helaas trokken de mannen uit Liessel uiteindelijk aan het langste eind (28-26).

Ondanks het verlies van de laatste set ging Café Thuis Bedovo H1 tevreden naar de kantine om de eerste overwinning van het seizoen met een paar biertjes te vieren. Over de wedstrijd werd niet meer veel gesproken, want de blik werd al gericht op het volgende weekend. Dan moet er een nieuwe topprestatie worden geleverd bij de Oktoberfeesten in Munchen.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.