Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 pakt volle punten in Sevenum

Afgelopen zaterdag 6 oktober stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma.
Na flink uitgerust te hebben van een bierdieet op het Oktoberfest in Munnich een week ervoor, moest het sterrenensemble ditmaal tegen het alom bekende Athos in Sevenum aantreden.

Gezien de ruime basis van de heren dit seizoen waren ditmaal Dennis Brouwers en Huub Vermeer als basisspelers van onze reservelijst opgetrommeld.

Na een gezellige meeting in Gemert op het vakantieoord/campingspot van Dennis Brouwers kon de reis naar Toverland aanvangen.
Daar aangekomen toch maar niet in Troy gegaan maar gewoon plaatsgenomen in de gezellige kantine van het sportcomplex te Sevenum.
De partij voor onze wedstrijd liep uit tot een ware 5-setter die zijn weerga niet kende...
En dit allemaal in een bijna letterlijk kokende, subtropische volleybalzaal. Alleen al het kijken naar een wedstrijd zorgde voor rode wangetjes op het gezicht en nee de koekjes waren niet op.
Tijdens de warming-up was Huub Vermeer zeer goed bezig. Helaas was zijn kruit na deze uitputtende warming-up ook meteen verschoten.
Maar hij vervulde zijn taak als waterdrager/assistent-coach/personal coach/bankzitter/opvulling/geheim wapen met verve.

Interim bouwvakker en coach Remco vd Vorst begon na een inspirerende peptalk met de volgende zes mannen.
Als spelverdeler Bart Knaapen, in de diagonaal Bart Delpeut, op het midden Dennis Brouwers en Koen Spierings, op buiten el gorgonzolla captaina Dennis v. Skijndel en Bart Rovers.

Zaak was om meteen goed van start te gaan, maar de diesel( en in de toekomst elektrische) motor sputterende vooral deze set. Maar liefst 10 aanvalsfouten werden er door Huub V. geteld. Hierdoor rook Athos niet alleen zweet, maar ook warempel een stunt door de eerste set te pakken. Maar door enkele lepe aanvalspunten werd de 1e set door Cafe Thuis Bedovo Heren 1 toch naar zichzelf toegetrokken.
Winst met 25-27. Op naar set twee.

De tweede set werd er goed gevolleybald, passing lag goed, er werd na hartenlust afgewisseld met aanvallen op de buiten, midden en diapositie. De set werd zakelijk binnengetikt met de cijfers 25-18. De derde set was eigenlijk een copy van de tweede met als hoogtepuntje een spikebal tegen de blokkerende middenman van Athos aan vol in het gezicht. Onze Dennis Brouwers kon het weer niet laten...
Als een net geboren veulen met vochtige bambi-ogen keek de jongeman verwarrend rond, in zichzelf denkend waar hij nu eigenlijk mee bezig was. Ook deze set ging vrij gemakkelijk naar de mannen van Bedovo.
De laatste set was in een vieze warme zucht voorbij, met wat golven van concentratieverlies en de hoofdjes al in de kantine, lukt het de mannen van Bedovo ook om deze set binnen te halen met de overtuigende cijfers 25-12.
Kortom; de eerste vijf punter in de pocket.
In de kantine werd tot in de late uurtjes verhalen opgehaald en met een voldaan euforisch gevoel werd er afgereisd naar het Brabantse Beek en Donk.

Aanstaande zaterdag 13 oktober staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen het Venlose Civitas. De wedstrijd zal aanvangen om 17.00u. in Sporthal Den Ekker te Beek en Donk.
Tot slot wil Cafe Thuis Bedovo heren 1 speciaal dank betuigen aan Dennis Brouwers, Huub Vermeer en de massaal toegereisde twee supporters (Mel en Sil).

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.