Volleybalvereniging Bedovo

Slopende trainingen werpen eindelijk vruchten af

Tja... wij zijn er ook stil van....

Ten eerste wil Café Thuis Bedovo heren 1 nogmaals benadrukken dat een top 5 klassering wordt nagestreefd. Tot onze verbazing hebben onze invallers van de eerste 4 wedstrijden geen boodschap aan deze ambities. Het zij dat mede dankzij hen, de Beek en Donkse heren de komende wedstrijden flink aan de bak mogen. Want ja, wie wil er nu niet pieken tegen de koploper!?!

Zaterdag 20 oktober mocht Bedovo in Den Ekker aantreden tegen de mannen van DKJO. De heren uit Mierlo kennen echter een hele andere samenstelling dan wij gewend van ze zijn van voorgaande jaren. De heren van Bedovo beschikte daarentegen wel over de gehele 5-tallige selectie + succescoach. Dit aangevuld met medeschuldige meester Joost en Inse van Gelder werd de wedstrijd gestart in een afgeladen arena.

Dat Dennis en Bart voorlopig geen papa's worden bleek wel uit de start van de eerste set. Want er werd in het veld al meer dan gewenst geketst. De servicepass kwam net als vorige week voor de volle 20% en spelverdelend en aanvallend liet het ook nog wel wat te wensen over. Al snel stond het dan ook 6-13. Gelukkig werd het tij gekeerd en was de eerste set winnend afgesloten. Langzaam werd maar weer duidelijk dat Bedovo het "oplossingsgericht volleybal" eigen heeft gemaakt. De tweede set begon de diesel een beetje te draaien en kwamen de eerste vieze balletjes van Bart en Bart tevoorschijn.

Voor de mensen die vertikken om te komen kijken, het gaat als volgt: Het begint als een aanval waarvan je als blok zijnde overtuigd bent dat je ze gaat tegenhouden. Vervolgens kun je voor de 3de afdruipen omdat de bal er op onverklaarbare wijze weer doorheen is gekomen. Vervolgens loopt de aanvaller triomfantelijk van je weg, met een blik dat hij dit veel mooier vindt dan een harde smash.

Onder Remco's motto: we kijken wel hoe het uitpakt, ging de derde set van start met een kleine wijziging. Dennis ging naar de kant voor Inse, die vervolgens op midden praktisch foutloos zou gaan acteren. Kwam vast door de scheids. Meester Joost zou hierdoor van midden doorschuiven naar de buitenpositie. Iets wat hij zelf af deed met: Ah kak maat, ik weet helemaal niet waar ik moet staan. De start van de set was misschien daardoor wat onwennig maar vloekend-duikend achter in het veld, vond ook hij zijn draai. De vierde set ging Rovers naar de kant en kwam Dennis weer in het veld en werd er ook in deze set weinig meer weggegeven. Set standen. 25-21, 25-17, 25-16 en 25-14.

Volgende week zaterdag zal Bedovo genieten van een welverdiende rust en zich op gaan maken voor de topper die over 2 weken plaats zal vinden in de Klumper tegen nummer 2 Skunk.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.