Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 wint kraker na uitputtingsslag met 3-2

Zaterdag 3 november was het zover. De eerste echt test voor de heren uit Beek en Donk stond op het programma. Heren twee van Skunk staat voor aanvang van de wedstrijd op de eerste plaats en wil voor het kampioenschap gaan dit jaar. Natuurlijk willen de mannen uit Beek en Donk dat ook. Handhaving was het doel dit jaar. Maar met een succescoach met een status van 4 uit 4 en een brede selectie aan invallers en 5 basisprutsers moet er misschien toch wat meer te halen zijn.
Vol goede moed werd de eerste set gestart. Al snel werd duidelijk dat het vandaag toch wat anders zou gaan dat de andere wedstrijden dit seizoen. Skunk klapte erop en waar Bedovo als een trage diesel moet starten was daar geen tijd voor in de eerste set. Skunk was met goede servicedruk de partij die de ooit zo goede pass van Bedovo uit balans bracht. Ook kwamen de heren scorend vermogen te kort om het skunk moeilijk te maken. 17-25 in het voordeel van Skunk.
Zo snel de kleedkamer terug in gaan was nou ook weer niet de bedoeling en de succescoach besloot Bart naar de diagonaal te verplaatsen en PJ te offeren zodat Huub weer eens kon shinen op de middenpositie. Dit bleek positief uit te pakken. Na de eerste set was de diesel warm en was er beleving in het team. Het leek er verdacht veel op dat de heren zowaar misschien konden winnen. Scorend wist Bedovo meer te maken en er werd gestreden voor iedere bal. De heren maakte slim gebruik van de mindere verdedigers bij skunk en konden zo de twee set naar hen toetrekken. 25-18.
De derde set leek veel op de tweede. Bedovo pakte in het begin de voorsprong. En kon deze lang vast houden. En tot ieders verbazing trokken ze deze set ook over de streep. Met hier en daar een leipe bal en groot gebulder uit de kelen was ook de derde set in de pocket.
Zou het dan zo'n dag worden. Een dag waarna iedereen naast zijn schoenen zou gaan lopen, vrolijk mocht zingen "wij staan bovenaan" en gevoelsmatig de platte kar besteld kon worden? Gevoel was snel weg laten we maar zeggen. Setje vier is conditioneel gezien altijd al pittig voor het ervaren team uit Beek en Donk. Zo ook dit keer. Bedovo kwam niet voor in de vierde set en werd door een slechte serie aan passing weg gezet. Ook wist skunk met meerdere geplaatste ballen het team te verschalken. Set ging snel en eenvoudig naar Skunk met 16-25.
Dan maar de ultieme beslissing in de vijfde set. De beleving was terug en ook het scorend vermogen mocht er weer zijn. Vooral de middenpositie werd goed gebruikt door Bedovo en met verbaal geweld werd er gestreden voor de winst. Zoals onze middenaanvaller goed wist te verwoorden. Laten we flink slijken om de winst te pakken, daar zijn we goed in. En zo geschiedde. Bedovo perste het laatste beetje energie eruit en steeg boven zichzelf uit. Slim werd de voorsprong gepakt en vastgehouden. De euforie was daar en puntje 15 werd gescoord. De winst gaat naar de mannen uit Beek en Donk en voor de meeste was het wel fijn dat het erop zat. Zo wist het vaandelteam meer te behalen dan vooraf gedacht en was het geoorloofd om in de avond de overwinning te vieren in het lokale hoekje. Ondanks de winst staan de heren natuurlijk nog steeds niet bovenaan. Immers een wedstrijd minder gespeeld dan de heren uit Veghel. Laten ze eerst maar winnen in Boekel en dan maar eens kijken of ze in de winter de ranglijst mogen aanvoeren. Kapsones mogen daarna komen.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.