Volleybalvereniging Bedovo

Hoge pieken en diepe dalen voor Café Thuis Bedovo Heren 1

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen de nummer 1 uit de competitie, stond de volgende pittige wedstrijd op het programma. De tegenstander van deze week was VC unitas H1 uit Boekel. Voor de eventuele lezers van VC Olympia: Mannen, VC Unitas komt echt uit Boekel (goed om dat in de gaten te houden voor de uitwedstrijd).

De afgelopen seizoenen heeft Café Thuis Bedovo H1 al verschillende mooie en zware wedstrijden gespeeld tegen VC Unitas H1 dus het beloofde ook deze keer weer een echte kraker te worden.

Door de afwezigheid van middenaanvaller Koen Spierings (en Joost van Vijfeijken) die Schrobbeler aan het zuipen waren in Chilburg, waren er nog 4 basisspelers over om aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig was Dennis "De Hakkelaar" Brouwers beschikbaar om het team uit Beek en Donk te versterken. Daarnaast was Harry Raaijmakers, na jaren van afwezigheid, bereid gevonden om zijn rentree te maken in het team van Café Thuis Bedovo H1. Succescoach Remco van der Vorst kon dus beschikken over een ruime selectie van 6 spelers, zonder middenaavallers, om de ideale opstelling voor de wedstrijd voor te bereiden. Traditie getrouw waren er ook weer 4 auto's nodig om de 7 personen in Boekel te krijgen. De prijs voor het groenste team uit de competitie kan het team van Café Thuis Bedovo H1 dus al bijna niet meer ontgaan...

In de eerste set kwam de diesel van Café Thuis Bedovo H1, zoals helaas wel vaker, weer zeer moeizaam op gang. De gelegenheids-middenaanvallers Dennis en Dennis hadden moeite met de blokkade en de service-pass was ver te zoeken. Hierdoor kwam Café Thuis Bedovo H1 niet onder de druk van VC Unitas uit en was deze set met 25-12 binnen 15 minuten voorbij.

De donder-speech van de coach moest het team van Café Thuis Bedovo H1 op de rails krijgen voor de tweede set, zodat er in ieder geval nog een echte wedstrijd van gemaakt kon worden. In deze set werd iets meer tegenstand geboden, maar er werden nog steeds te veel individuele fouten gemaakt in de passing, de spelverdeling en de aanval. De mannen uit Boekel kregen dus regelmatig wat punten cadeau en konden de set met 25-21 vrij gemakkelijk uitspelen.

Voor de derde set was de opdracht duidelijk, minder fouten maken en vechten voor elk punt. Om de problemen met de service pass en de blokkade aan te pakken, probeerde Café Thuis Bedovo H1 met verschillende ongewone positiewisselingen het verschil te maken. Het gevolg was wel dat diagonaal Bart Delpeut binnen een volledige rotatie zowel aan de buitenkant, op het midden als achterover moest aanvallen, wat uiteraard niet heel erg bevordelijk is voor de continuiteit binnen het team. Ondanks deze ongewenste bij-effecten ging de stand in deze set zeer gelijk op. Waar de mannen uit Beek en Donk in eerdere wedstrijden in staat waren om bij de beslissende punten het verschil te maken, was het nu het team uit Boekel dat een stapje extra kon doen om de set en daarmee de wedstrijd met 25-23 binnen te halen.

Ondanks de verloren wedstrijd was het team van Café Thuis Bedovo H1 het aan hun stand verplicht om in ieder geval keihard te blijven werken. De doelstelling was heel duidelijk, er moest minimaal een set mee terug naar Beek en Donk. De instelling en (fantasie) opstelling uit de derde set werden in de vierde set doorgetrokken. Gesteund door het massaal toegestroomde Bedovo-publiek (waarvoor onze hartelijke dank!) vochten de mannen van Café Thuis Bedovo H1 voor elk punt en de teams waren weer zeer aan elkaar gewaagd. VC Unitas H1 bleef echter ook goed spelen en hield de passing van de Beek en Donkenaren met moeilijke services zwaar onder druk. Ook in deze laatste set viel de beslissing pas op het allerlaatste moment. Met het minimale verschil van 2 punten, bleef VC Unitas heer en meester in Boekel en moest het team van Café Thuis Bedovo H1 met een stand van 27-25 teleurgesteld met lege handen naar huis.

Volgend weekend biedt de derby tegen Were-di de ideale gelegenheid aan Café Thuis Bedovo H1 om te revanche nemen en uit dit diepe dal te klimmen.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.