Volleybalvereniging Bedovo

Mannen Café Thuis Bedovo Heren 1 revancheren zich in derby tegen VC Were Di.

Op zaterdag 17 november ’18 kwam de goedheilig man aan in ons land. Overal grootste intochtenmet vrolijke kinderen, lachende pieten en een zwaaiende Sinterklaas. Tevens was dit ook de dag datde mannen van Cafe Thuis/Bedovo heren 1 zich opmaakten voor de derby tegen het 1 e heren teamvan VC Were Di. Omdat niet iedereen uit het team zich het hele jaar door netjes had gedragenwerden de 5 punten niet cadeau gedaan door Sint en Piet. Dit betekende dat de mannen zichzelfmoesten revancheren na een hele slechte wedstrijd de week ervoor. Afwezig deze keer van deRoverspiet een dagje weg was. Daarom had onze eigen Sinterklaas Remco beroep gedaan op 2invalpieten, de Geld(er)piet en de Joo(s)tpiet.

De 1 e set werd gestart met de Neukpiet en Skijn(del)piet op buiten, waar Geld(er)piet enGrotehandenpiet op midden tekeer gingen, Kabouterpiet de spelverdeling verzorgde en deJoo(s)tpiet de diagonaal bezette. Vanaf het begin werd duidelijke dat de Pietjes van CafeThuis/Bedovo heren 1 vandaag voor de volle winst ging. Sinterklaas Remco hamerde erop datvandaag de passing wel aan het net moest komen in tegenstelling tot vorige week, en zoals de goedepieten normaal ook doen, werd deze taak netjes uitgevoerd. Een voorsprong van minimaal 5 puntenwerd al snel opgebouwd en werd nagenoeg de gehele set ook vast gehouden. Door het hardewerken van de dag ervoor op de stoomboot zakte de concentratie aan het einde van de set even wegwaardoor VC Were Di nog dichtbij kon komen. De staf van Sinterklaas Remco werd even afkeurendrond gezwaaid, het teken gevend dat dit zo niet kon. En net zo snel als het paard Americo over dedaken rent, zo snel was de concentratie ook weer terug bij de pietjes van Bedovo. Hierdoor werd deset winnend afgesloten met 25-20.

Aangezien er maar 6 pietjes vrij waren van de taken om cadeaus uit te delen aan alle lieve kinderenwerd er in de 2 e set met dezelfde opstelling gestart. Het beeld in de 2 e set was hetzelfde als de 1 e .Sinterklaas Remco had in zijn boek gekeken en zag dat geen van de mannen aan de kant van VC WereDi lief genoeg was geweest om vandaag iets cadeau te krijgen. Door het hele jaar door te oefenenmet het gooien van pepernoten werden door de Grotehandenpiet en de Joo(s)tpiet de ballen hardtegen de grond geslagen bij de tegenstander. Tel daarbij op dat de Neukpiet zijn bekende ‘move’weer tevoorschijn haalde door zijn tegenstander tot wanhoop te drijven met ‘ik prik lekker tegen jehanden aan en pak heel vies het puntje mee’ en dat de Geld(er)piet al zijn ervaring gebruikte om demeest lijpe balletjes te spelen waar de tegenstander zich geen raad mee wist. Op dit moment scheende maan letterlijk door de bomen en de Pieten van Bedovo raakte in de war. Moesten ze nu al hetdak op of eerst de wedstrijd af maken? De tegenstander wist hier wel raad mee en als ondeugendejongentjes pakten ze steeds meer punten. Dit resulteerde erin dat wederom aan het einde van de sethet weer onnodig spannend moest worden. In de aangevraagde time out van Sinterklaas Remco werd gewaarschuwd dat als de winst niet binnen werd gehaald in de 2 e set dat alle pieten zelf in dezak mee konden naar Spanje en niet gezellig mee op de boot. Door deze waarschuwing werd er eveneen (zoet) tandje bijgeschakeld en werd de 2 e set winnend binnen gehaald met 25-23.

Sinterklaas Remco hamerde aan het begin van de 3 e set er nog op dat de wedstrijd eerst winnendafgesloten moest worden voordat de Pieten van Bedovo de daken op moesten om alle schoentjes tevullen van de lieve kinderen. De druk bij de Pieten was helemaal weg en de 3 e set werd eenformaliteit. Een voorsprong van maar liefst 22-5 in het voordeel van Bedovo zou betekenen eenmakkelijke wist. Maar de Skijn(del)piet was er niet met zijn gedachten, door het jarenlang hardgooien van pepernoten en dragen van zware cadeaus was zijn schouder weer aan het opspelen. Hiermaakte te stoute jongens van VC Were Di goed gebruik van om zo toch nog de nodige punten tekunnen scoren. Uiteindelijk maakte dit geen verschil en werd de winst veilig gesteld met 25-11.

De 4 e set zou de Pieten van Bedovo de 5 punten moeten bezorgen. Helaas zou dit niet gaangebeuren. Kwam het door de treurige gezichtjes aan de andere kan van het veld, kwam het door devermoeidheid van het maandenlang gereed maken van alle cadeaus en lekkernijen, of waren dePietjes van Bedovo toe aan een lekker drankje, niemand had hier het antwoord op. VC Were Dimaakte hier dankbaar gebruik van en wist de opgebouwde voorsprong te behouden tot aan heteinde van de set. 21-25 verlies voor de Pietjes van Bedovo.4 punten in de zak van Sinterklaas Remco en wederom een overwinning. Na 7 gespeelde wedstrijdenstaat de teller van Cafe Thuis/Bedovo heren 1 op 25 punten (6 gewonnen, 1 verloren) en het draaithet pietenassemble van Sinterklaas Remco nog steeds mee in de top 3. Volgende week staat dewedstrijd tegen studentenvereniging Gepidae heren 2 op het programma. Zal het Sint en zijn Pietenlukken om tegen de nummer laatst 5 punten mee te nemen? Zie het volgende week in het volgendeverslag van ………………Sinterklaas Remco en zijn Pietjes op weg naar een top 3 notering!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.