Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis Bedovo Heren 1 pakt winst bij hekkensluiter!

Zaterdag 24 november 2018, een koude druilerige dag. Heel de natie maakt zich op en ontzettend druk voor het grootste kinderfeest van het jaar. Maar zoals wel vaker is het weer een wedstrijddag voor de mannen van Bedovo heren 1. Wie staat er op het menu om ook deze keer "afgeslacht" te worden als makke lammetjes?
Een onbekend team voor de mannen, te weten studentikoze kruikenzeikers uit de gelijknamige stad kruikenstad (voor de leken onder ons Tilburg). Dit jonge team is de rode lantaarndrager op de ranglijst. Dit varkentje zou eigenlijk heel makkelijk op papier gewassen moeten worden.

Ook deze keer waren er maar liefst een volle bezetting aanwezig van maar liefst vier basisspelers. Onze Remco (de Bouwer/Coach) nog steeds geblesseerd, en als toevoeging voortaan ook Dennis van Skijndel, die een oude blessure weer zag terugkeren.
Tja, zowel slaan als de hand aan jezelf slaan, misschien iets teveel belasting daardoor.
Maar gelukkig hebben we zoals dit seizoen al vaker een zeer brede selectie van uitmuntende (oud)spelers die graag het vaandelteam willen ondersteunen. Ditmaal was het weer de beurt aan Dennis "De hakkelaar" Brouwers en PJ (Pieter John). Voor zover je nog kunt spreken van reservespelers, gezien de staat van dienst eigenlijk volwaardige basisspelers.
In twee volbepakte auto's op weg naar het Tilburgse studententeam.
Daar aangekomen in de sfeervolle kantine, zeg maar zuipschuur/kroeg nog even wat vocht naar binnen werken om vervolgens in een heel kleine, natte kleedkamer ons rood/zwarte tenue aan te trekken.
Ad interim coach Dennis v Skijndel zat gefocused, of misschien wel half slapend naar de tegenstander te kijken tijdens de warming up die maar liefst 5 minuten duurde althans het warmlopen.
Maar het sportieve hoogtepunt van de dag begon klokslag vijf uur, namelijk de wedstrijd. Tijdens de bespreking werd aangegeven om snel en geconcentreerd te beginnen om zo meteen een gaatje te slaan.
De eerste set werd begonnen met de volgende mooie mannen, Bart K. als spelverdeler, Koen Spiertje en Dennis B. op midden, Bart D. en Bart R. op buiten en PJ op de diagonaal.
Als snel keken de mannen van Bedovo tegen een achterstand aan van ongeveer vijf punten. Veel persoonlijke fouten, foutieve passes etc. gingen als rode draad door de eerste set. Wellicht het overtallig bierconsumptie van de avond ervoor was de oorzaak bij een twee/drietal spelers. Gepidae rook bloed en zowaar werd de eerste set door hen gewonnen met de cijfers 25-19.
Dit kon weleens een zeer lange en vervelende middag gaan worden. De massaal meegereisde supporters (Stijn K. bedankt!) wisten niet wat er gebeurde, overigens de tegenstander ook niet.
De tweede set wel dezelfde zes spelers, maar nu Bart D. naar het midden en Dennis Brouwers op de buitenpositie.
Gelukkig ging de bekende oude diesel weer zij het wel tergend langzaam, te draaien. De passes kwamen weer als vanouds, Dennis alias de Hakkelaar deed zijn geuzenaam weer eer aan door als een bezettende snoeihard enkele ballen op de grond te hakken.
Het vertrouwen bij de mannen was weer terug. De passes kwamen aan, de ballen werden gescoord, en als toetje werd er ook nog hard gewerkt waardoor er ballen van de grond werden gehaald, waar menig libero jaloers op was. Je zou niet zeggen dat de mannen tegen de veertig, veertig plus aan lopen met de leeftijd.
De tweede set werd gewonnen met 25-20. De tegenstand kon lang meegaan maar uiteindelijk in de beslissende fase van de set trokken de mannen zich suf met als hoogtepunt de winst van de set. Tussenstand 1-1.
Op naar set drie. Deze set was eigenlijk hetzelfde als set 2, door een (zeer) lange servicereeks van 9 punten werd deze gemakkelijk uitgespeeld met de overtuigende cijfers 25-13.
De tegenstander was geknakt. De vierde set was een formaliteit met als hoogtepunt de harde smash van Bart D. op het midden vol tegen het hoofd van de tegenstander. Conform het regels van het asakim klassement normaliter een pul Bier, maar voor Bart D. die bezig is met een reset van zijn lichaam een colaatje zero.
Deze set werd gewonnen met 25-10.
Wederom vier punten in de pocket. Komend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. Ditmaal om 17.00u in Sporthal D'n Ekker te Beek en Donk.
Tot slot wederom dank aan Dennis Brouwers en PJ die beide wederom verdienstelijk mee hebben gespeeld.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.