Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 komt te kort tegen Flamingo's

Zaterdag 1 december stond alweer de 9de wedstrijd van het seizoen op de planning. Een wedstrijd die gestart zou gaan worden met de fitte triple Bart + Koen. Deze hunkerend naar een welverdiende winterstop, zouden assistentie krijgen van PJ en de heren 1 verlaters van afgelopen jaar Joost en Jaap.
De tegenstander was dit keer flamingo's uit Gennep. Deze middenmotor zou het perfecte voorbeeld zijn van het grootste probleem van Bedovo. Namelijk onderschatting. Waar de heren zich over het algemeen prima kunnen motiveren in de toppers. Laten zij het liggen tegen de lager geklasseerde ploegen. Over de gehele linie is het minder geconcentreerd en is de vechtlust wat ver te zoeken. Dit bleek ook het geval vorige week tegen Gepidae en de vierde set tegen Were-di, een week ervoor. Met name moet de oude diesel opwarmen met de service pass. Rally verdediging is dan wel weer vanaf het begin vrij fel.
De eerste set werd tegen de mannen uit Gennep gewonnen met 25-18. Niks aan de hand zou je zeggen, tot dat de tweede set met 14-25 werd verloren. Toch wel een flink verlies met een opstelling die inmiddels wel gewend is om samen te spelen. (Bart³ + Koen+ Joost + PJ). Bart Rovers die nog niet helemaal fit was, werd vervangen door Jaap in derde? set. Joost ging hierbij van midden naar de buiten positie en frikandelpeut zou van buiten naar midden gaan.
Dat de wisselingen nog niet meteen het gewenste resultaat hadden, bleek toen ook in de derde set continue achter de feiten aangelopen werd, door de mannen van Bedovo. Bedovo kreeg maar weinig vat op de aanval van de tegenstander en ook de service van Bedovo was letterlijk "een bal in het spel brengen" geworden. Alles was zwaar ondermaats en werd dan ook terecht wederom met ruime cijfers verloren.
Gelukkig keerde het tij in de vierde set. Er werd weer gewerkt, secuurder gespeeld en qua blokkades liep het nu wel prima. Met 25-17 werd alsnog de 2-2 binnen gesleept. Een tweede verliespartij was dus nog geen feit. 10 minuten later wel... Jaap zijn Duracell was leeg en qua service pass zat het er gewoon niet meer in.
Al met al toch geen slecht 2018 gedraaid, met bij elkaar opgeteld een man of 15 aan spelers. Dit zetten wij als Bedovo Heren 1 graag voort in 2019 met jullie als supporters. Ciao.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.