Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 hervat ijzersterk competitie in het nieuwe jaar

Zaterdag 12 januari werd voor de heren van Bedovo de competitie hervat. Na een erg lang kerstreces (laatste wedstrijd werd 1 december gespeeld) was het gelijk uitpakken tegen het bekende DKJO. Traditiegetrouw een erg leuke wedstrijd waar beide teams volledig aan elkaar gewaagd zijn. Echter werd begin van het seizoen duidelijk dat dit jaar geen top jaar is voor de mannen uit Mierlo (4-0 winst Bedovo). Andere samenstelling van het team resulteert in een laatste plaats op de ranglijst. Bedovo kent daarentegen een top eerste helft. Met nog twee inhaalwedstrijden te gaan. (Die uiteraard worden gewonnen) staat Bedovo als je het door een erg positieve bril kijkt maar 1 punt achter op de nummer 1 Unitas.

Eerste set gelijk goed van start. Met Joost als versterking en wellicht Remco die zijn rentree kan maken kon het niet fout gaan. Bedovo sprint naar een 8-2 voorsprong zonder problemen. Echter door een goede servicereeks van DKJO werd deze snel ingehaald. Passing werd niet goed opgepakt waardoor DKJO rustig dichterbij kon komen. Bedovo herstelde zich halverwege en het werd duidelijk dat ook deze wedstrijd relatief eenvoudig naar Bedovo kon gaan. Setwinst kwam niet in gevaar en werd met 25-17 binnengehaald.

Het vervolg was echter niet al te best. Bedovo kreeg wederom de passing niet onder controle en gaf DKJO het idee dat er wellicht wat te halen viel. Bedovo keek de gehele set tegen een achterstand aan. En als de mannen ergens niet goed in zijn is het op een achterstand volleyballen met een spannend slot tot gevolg. (22-22). Uit het niets werden er toch een paar wakker en werd er voornamelijk door Joost en Koen zowaar flink gescoord. Eindsprint als resultaat, tweede set netjes binnen geharkt met 25-22.

Set 3 en 4 moest er maar snel orde op zaken gesteld worden. DKJO was zoek en Joost scoorde er lekker op los. Lol, beetje ouwehoeren, af en toe een keer puntje scoren en eenvoudig werden de sets binnengehaald. Totdat het laatste punt van de wedstrijd gescoord moest worden. Het moment was eindelijk daar. Na een afwezigheid van negen maanden was daar de rentree van Remco. IJskoud werd hij van de bank getrokken om onder luid gejuich de servicebeurt te verzorgen. Geen ace maar het punt ging wel naar de mannen.

Wederom winst voor de mannen uit Beek en Donk die reikhalzend uitkijken naar de mogelijkheid om kampioen te worden aan het einde van het seizoen (althans een enkeling in het team.) Deze maand nog een paar wedstrijden waarna Bedovo zich in februari mag gaan meten met de top.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.