Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 dendert door

Op zaterdag 19 Januari stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop gepland. In de oude vertrouwde D'n Ekker moest het team van Café Thuis Bedovo H1 een passend vervolg geven aan de sterke start van de tweede helft van dit seizoen. De tegenstander was deze keer Athos H1 uit Sevenum. De heen wedstrijd was door Café Thuis Bedovo H1 relatief gemakkelijk met 4-0 gewonnen en dat was ook deze keer de doelstelling.

Deze week was Pieter-John Wessels (PJ) opnieuw bereid gevonden om het team van Café Thuis Bedovo H1 te versterken, waardoor er een ruime selectie van 7 spelers voor deze wedstrijd beschikbaar was. Na een heftige warming-up, die zeker 5 minuten duurde, waren de spelers klaar om aan de wedstrijd te beginnen.

Met PJ in de basis, omdat diagonaal Remco v/d Vorst rustig wil opbouwen na zijn blessure, begon Café Thuis Bedovo H1 sterk aan de wedstrijd. Door de hoge servicedruk kregen de mannen uit Sevenum de passing niet onder controle, waardoor ze ook aanvallend geen indruk konden maken. Café Thuis Bedovo H1 kon met goed spel een paar punten voorsprong nemen en de set rustig uitspelen. De eerste set werd daardoor gemakkelijk met 25-13 binnen gehaald.

Het gevaar voor onderschatting lag in de tweede set echter op de loer. De mannen uit Sevenum gingen harder werken en het team van Café Thuis Bedovo H1 kon door concentratieverlies het niveau uit de eerste set niet vast houden. De servicedruk zakte weg en er werden een aantal persoonlijke fouten gemaakt. Hierdoor ging de stand de gehele set gelijk op en bleef het (te) lang spannend. Gelukkig kon het team uit Beek en Donk op het laatste moment met een paar harde klappen de tweede set met 25-23 naar zich toe trekken.

Voor de derde set was de opdracht om eerder het verschil te maken en de wedstrijd zakelijk en degelijk uit te spelen. Helaas bleef het spel aan de kant van Café Thuis Bedovo H1 ook in deze derde set erg moeizaam lopen. Door de vele servicefouten en ontbrekende communicatie voelde Athos H1 dat er iets te halen was. Ze kwamen beter in de wedstrijd en zelfs de snoeiharde ballen van middenaanvaller Koen Spierings werden opeens geblokeerd of verdedigd. Hierdoor ging de stand weer gelijk op tot het einde van de set. In de slotfase kon de winst in de set, met een paar lepe balletjes van Dennis van Schijndel en Bart Delpeut, door Café Thuis Bedovo H1 alsnog veilig gesteld worden (25-23).

De wedstrijd was daarmee gewonnen, maar een 4-0 overwinning was noodzakelijk om de Beek en Donkse kampioensaspiraties (van een enkeling) overeind te houden. Alle punten moeten binnen gehaald worden om aansluiting te houden met de top van de competitie. De vierde set verliep gelukkig hetzelfde als de eerste set. Er werden minder fouten gemaakt door Café Thuis Bedovo H1 en de tegenstand van Athos H1 was gebroken. De mannen uit Beek en Donk konden een voorsprong pakken en de wedstrijd ontspannen uitspelen. Een goede graadmeter zijn de gesprekken tijdens de time-outs. Zolang deze gewoon over bier en tieten gaan, in plaats van technische en tactische volleybal flauwekul (waar toch niemand iets mee doet...), zit het meestal wel goed bij Café Thuis Bedovo H1. De vierde set werd dan ook gemakkelijk met 25-13 gewonnen en de volle 5 punten konden verdiend worden bijgeschreven.

Hartelijk dank aan de invaller, de scheidsrechter en het massaal toegestroomde publiek! Volgende week gaat de competitie in Venlo verder met een pittige uitwedstrijd tegen Civitas H1.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.