Volleybalvereniging Bedovo

Cafė Thuis Bedovo Heren 1 kan goede start in 2019 geen vervolg geven

Zaterdag 26 Januari stond de 1e zwaardere opgave voor Bedovo H1 op het programma. Ditmaal mocht het Beek en Donkse vaandelteam het opnemen tegen het Venlose Civitas.
Op bezoek in Beek en Donk lieten de mannen uit Venlo al zien een aardig potje te kunnen ballen.
Café Thuis Bedovo H1 was op haar hoede en wist dat het zich weinig fouten kon permitteren. Aangevuld met Joost van de Vijfeijken reisden de mannen met maar liefst 7 spelers naar Venlo af.
De 1e set was er direct de focus bij de mannen van sponsor Café Thuis. Het team maakte weinig fouten en profiteerde van een hogere foutenlast aan de andere kant van het net. Bedovo H1 liep vrij eenvoudig uit naar de setwinst met 21-25. Ondanks de setwinst waren de heren niet geheel tevreden over het eigen spel. Er werden nog wat teveel service fouten gemaakt. Een gevolg van de noodzakelijk hoge servicedruk.
Met de opdracht om die fouten er uit te halen werd er met dezelfde 6 gestart in de 2e set. Helaas ging het al vrij snel mis aan Beek en Donkse zijde. De 1e drie punten waren voor Civitas H1. Zij kregen de punten in hun schoot geworpen door 3 individuele fouten bij Bedovo H1. Het team probeerde het tij te keren maar zag Civitas de voorsprong alleen maar verder uitbouwen tot 6 punten. In het midden van de set was er plots een opleving en haalde het team tegenstander Civitas bij en kwam het langszij. De motor stokte ineens weer even en Civitas rook bloed. Ondanks dat Café Thuis Bedovo H1 voor een 2e keer langszij kwam, was het Civitas dat aan het langste eind trok. Setwinst in de 2e set ging naar Civitas met 25-23.
Frustratie aan Beek en Donkse zijde nam toe. Vooral het percentage aan service pass fouten was enorm waardoor Bedovo nooit echt goed in haar spel kwam in de 2e set. Het team probeerde de rug te rechten maar zowel set 3 (25-18) als 4 (25-20) waren een prooi voor Civitas H1. De foutenlast bleef hoog aan Beek en Donkse zijde en het team kreeg de service pass niet onder controle. Iets wat het team kei hard nodig heeft om haar aanvallers in stelling te kunnen brengen. Iets waar het team de afgelopen jaren in uitblonk en het menig tegenstander tot wanhoop kon drijven. Onder het genot van een Erdinger werd de conclusie getrokken dat het pas de 3e verliespartij was en dat dit kon gebeuren. Met de andere uitslagen in de poule staat het team op verliespunten maar één punt achter op de koploper. De titelaspiraties hebben een klein deukje opgelopen maar hoeven zeker niet in de vriezer. Aanstaande zaterdag staat om 19 uur de thuiswedstrijden tegen VC Volt op het programma. Het team hoopt dan de ongeslagen reeks in D'n Ekker in 2019 voort te zetten.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.