Volleybalvereniging Bedovo

Bedovo Heren 1 / Cafe Thuis geeft titelkandidaat Skunk ongekend pak slaag!

Zaterdag 9 februari, wederom een gewone zaterdag in de maand februari of toch niet...
Lees gauw verder en oordeel zelf. Met nog enkele weekjes te gaan voordat het carnaval weer in het Zuiden zijn entree maakt is de maand februari erop of eronder voor de teams die dit seizoen willen promoveren en/of kampioen willen worden. Gelukkig wil Bedovo Cafe thuis op 1 enkeling na dit niet.
Doelstelling dit seizoen voor het sterrenensemble van Bedovo heren 1 is handhaving, alleen deze doelstelling was al voor de winterstop ruimschoots gehaald. Met vijf en half basisspelers en een handjevol vaste 'reserve' krachten een hele puike prestatie op zichzelf.
Huidige doelstelling; het de teams lastig maken die voor het kampioensschap willen gaan. Bedovo heren 1 kan hier een goed begin meemaken.
De komende drie wedstrijden speelt het tegen de nummer 2, de nummer 1 en 3. Kortom de maand februari kan weleens cruciaal zijn...
De eerste wedstrijd tegen de top 3 stond deze zaterdag tegen het jeugdige Skunk heren 2 op het programma. De thuiswedstrijd werd in een episch gevecht gewonnen door het oude maar sluwe veteranenteam oh ja en 1 jeugdig teamlid (Koen Spierings) met 3-2. Skunk had dan ook nog wat recht te zetten. In dit team getraind/gecoacht door oudspeler Kwanzel Knufman is de gemiddeld lengte ongeveer 2 meter.
Bedovo daarentegen kon gelukkig net genoeg mensen op de been krijgen door good old Inse weer op te trommelen en zowaar ook expat Ruud van Neerven die speciaal voor de triple 3 deze maand uit het verre (Midden)Oosten is terugkomen om als coach en in uiterste noodgeval reservespeler dienst te doen. Overigens om half 3 stipt kwam ook nog onze bouwvakker Remco vd Vorst de gelederen versterken. Kortom ruim genoeg spelers.

In de auto op de heenweg werd er druk de tactiek besproken... NOT! Bedovo heren 1 was zich meer druk aan het maken dat de kantine niet een uur voor de wedstrijd open was. Tijdens het inspelen bleek al dat dit wederom een epische wedstrijd zou kunnen worden.
De basis gladiatoren bestond uit: Bart K als spelverdeler, Koen en Inse op het midden, Bart D. die overigens met de week fitter wordt, op de diagonaal en op buiten Dennis v Skijndel en Bart R.

Al na een paar ballen was het duidelijk. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Als we dan toch nog enigszins van een tactiek kunnen praten, coach Ruud v Neerven gaf aan om servicedruk hoog te houden, dit om het team niet in een perfecte aanvalstelling te krijgen. Als dit namelijk wel lukt, wordt het lastig om te winnen van deze talentvolle jonge team. De servicedruk was hoog, de kopjes van Skunk werden steeds meer gespannen. Misschien toch de druk... wie zal het zeggen. Een ding staat als Koen zijn paal boven water. Bedovo heren 1/ Cafe Thuis stond er weer zoals in haar jongere jaren. De pass kwam weer bijna perfect. Er werden op alle posities ballen op de grond gebonkt of op een slinkse dropshotachtige manier waar Bart D. na deze wedstrijd patent op heeft aangevraagd. Het scoreverloop ging in de eerste set gelijk op. Maar toen Bedovo ook nog alles van de grond ging halen, werden de heren van Skunk nog meer onder druk gezet. Het gevolg was dat Bedovo een kleine voorsprong pakte en deze niet meer uit handen gaf. De eerste set ging naar Bedovo met 25-18. Eerste punt was binnen. Overigens is er weer na lange tijd iets gewijzigd is het Asakim klassement. Bart Rovers pompte de bal lekker op het gezicht van de libero. De witte trapist na afloop smaakte heerlijk!
Op naar de tweede set. Opdracht was makkelijk. Hetzelfde spelen als in de eerste set. Wederom ging het gelijk op. De heren van Skunk probeerde extra gas te geven. Bij Bedovo kraakte en kreunde de volleybalmachine maar brak uiteindelijk niet. De tweede set werd op spectaculaire wijze binnen gehaald met 26-24. Ondertussen werd het als maar drukker op de tribune. Iedereen wilde deelgenoot zijn van deze mooie pot hoogstand volleybal... of was het dat er na ons nog twee wedstrijden moesten worden gespeeld met teams uit de hogere regionen.
Inse van Gelder gaf voordat de derde set begon aan dat zijn halve eeuw oude volleyballijf conditioneel op begon te raken maar dat hij toch nog zijn best ging doen en hoe; met lepe half geslagen ballen, met prikballen pikte deze oudgediende nog mooi zijn puntjes mee waar menig jonge speler van Skunk jaloers op kon zijn.
De derde set werd er weer tegen de Beek en Donkse formatie aangebeukt. Maar de muur bleef weer staan. Ook de derde set werd gewonnen met 26-23. Ja je leest het goed. Onze gay die zat te tellen deed net of zijn neus bloedde door geen punt te geven op de stand van 21-18. De scheids (teamgenoot van de teller) greep niet in. Maar uiteindelijk werd de set toch nog binnen geharkt met de officiële cijfers 25-23. BAM de winst was binnen. Skunk was gebroken en de heren van Bedovo waren in euforische stemming. Om de pijn nog wat heftiger te maken en nog wat extra zout in de wonden te strooien werd ook nog de vierde set gewonnen met 25-20. Remco mocht deze set nog lekker meeballen.

Conclusie; 5 punten in de pocket. Tegenstander gedesillusioneerd achter gelaten, Bedovo zat alleen in de kantine, 1 van de 3 mooie potten gewonnen. Met nog wat nakeuvelen in de kantine en later bij de gele M was dit een zeer geslaagde volleybalmiddag. Overigens heeft ons jeugdigste teamlid Koen S. de overwinning nog gevierd van zeven tot drie nachts bij onze sponsor Cafe Thuis, oh ja samen met Quincy....
Aanstaande zaterdag staat er weer een topper op het menu om je vingers bij af te likken. Bedovo heren 1/ Cafe Thuis zal dan aantreden om 19.00u in sporthal D'n Ekker tegen de huidige nummer 1 Unitas. Bedovo heeft hier nog wat goed te maken na de blamage in de uitwedstrijd.
Het vaandelteam zal dan wederom ondersteund worden door ad-interim coach Ruud van Neerven (never change a winning coach), Dennis de Hakkelaar Brouwers en Paul V(irus)erhoeven zullen de gelederen komen versterken. Oh ja, en hopelijk ook jij als toeschouwer!
BAM!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.