Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 verliest onnodig punten tegen Were-Di

Afgelopen zaterdag 23 februari speelde de mannen van Café Thuis voor de derde week op rij een wedstrijd tegen een team uit de top 3. De nummer 1 en 2 van de ranglijst werden de afgelopen twee weken netjes aan de kant gezet met 4-0 en 3-1. Deze week zaak om daar gevolg aan te geven en ook de nummer 3 van de lijst Were-Di te kloppen. De thuiswedstrijd was een zeer gemakkelijke overwinning voor de mannen uit Beek en Donk. Wanneer er een klinkende overwinning wordt geboekt moeten de overige teamleden toch ook in gaan zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn m.b.t. het kampioenschap. Ook deze week weer de vaste basis aangevuld met de inmiddels bijna vaste routinier Dennis Brouwers.
De eerste set gaf gelijk aan dat als de mannen uit Beek en Donk even aanzetten Were-Di geen inbreng in deze wedstrijd heeft. Bedovo wist in het begin van de set gelijk een comfortabele voorsprong te pakken en kon deze gemakkelijk vasthouden. Were-Di kreeg geen vat op de service en stond ongeïnspireerd in het veld waardoor het Bedovo wel erg gemakkelijk werd gemaakt. 16-25 in het voordeel van Bedovo.
Het doel was duidelijk. Zo doorgaan en dan werd het een makkelijke middag voor Bedovo. Niets was echter minder waar. Bedovo zakte compleet in elkaar. Geen beleving geen servicedruk en ook de passing en spelverdeling lieten te wensen over. Were-Di pakte een voorsprong en kon deze lang vasthouden. Tot aan het einde van de set. Bedovo leek wakker te worden en met een eindverzet bleek het toch in een keer mogelijk om wel te volleyballen. Met de hakken over de sloot werd er met goed blokkerend vermogen de set alsnog gestolen. 24-26.
In set 3 en 4 was echter de energie toch weg. Mede door de scheidsrechter die zo ontzettend slecht floot dat zelfs de thuispartij zich begon te schamen voor hem, was Bedovo niet meer bezig met volleyballen. Met een stel witheet aangelopen spelers die zichzelf bijna niet meer in de hand hadden probeerde Bedovo nog wel wat maar het scorende vermogen was weg en alles zakte in elkaar. 25-21 en 25-22 als gevolg.
Setje 5 moest dan maar laten zien dat Bedovo ongeacht scheidsrechter of tegenpartij wel degelijk in staat is om goed te volleyballen. En zo was het ook. Bedovo haalde niet het gewenste niveau maar zelfs dat was al genoeg om de overwinning binnen te slepen 11-15. Wederom een overwinning op een top 3 geklasseerd team maar deze voelt als een nederlaag. Gedurende de avond werd duidelijk dat ook concurrent Unitas punten had laten liggen. Schade blijft beperkt en Bedovo liep zelfs 1 puntje uit op de nummer 1. Mits de twee inhaalwedstrijden met 4-0 worden gewonnen. Reden voor feestje wat gevierd werd in de lokale kroeg in Gemert.
Volgende week hebben de mannen een week rust i.v.m. het zuidelijke volksfeest. 9 maart mogen de mannen weer aantreden. Publiek en trouwe supports wederom bedankt.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.