Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 veegt de vloer aan met de nummer laast

Na het onnodige punten verlies van vorige week stond op Zaterdag 18 Maart de volgende wedstrijd tegen een laag geklasseerde tegenstander op het programma. Dit was een prima kans voor Café Thuis Bedovo H1 om zich te revancheren en te laten zien dat de ze terecht bovenin de competitie meedraaien.

Oudgediende en Vrijdagavond recreant Jaap Derks was bereid gevonden om het team van Café Thuis Bedovo H1 te komen versterken, zodat succescoach Ruud van Neerven maar liefst 7 spelers tot zijn beschikking had om aan de wedstrijd te beginnen. Al was vooral de plek op de bank zeer gewild, omdat 2 spelers ziek op bed hadden gelegen. Op basis van senioriteit werd deze plek vergeven aan buitenaanvaller Bart Rovers, die daar de hele wedstrijd op zijn gemak kon blijven zitten.

Het studenten team van Gepidae uit Tilburg was daarentegen met het gigantische aantal van 12 spelers naar Beek en Donk afgereisd. Ze hadden zelfs te weining wedstrijdshirts meegenomen, zodat er een shirt van Café Thuis Bedovo H1 geleend moest worden om iedereen in een wedstrijdtenue te kunnen hijsen. Het verloop van de wedstrijd zou echter uitwijzen dat kwantiteit niet noodzakelijk beter is dan kwaliteit.

Café Thuis Bedovo H1 begon redelijk goed aan de wedstrijd en pakte meteen een paar punten voorsprong. Alleskunner Bart Delpeut, deze keer weer op de middenpositie, scoorde de mooiste punten met harde klappen en geslepen prikballen. Ook de andere middenaanvaller, Koen Spierings, speelde een uitstekende partij en pakte blokkerend zijn punten mee. De tegenstander probeerde bij te blijven, maar kon niet echt aanhaken. De eerste set was daarmee, met 25-15, een makkelijke prooi voor Café Thuis Bedovo H1.

De tweede set zakt de concentratie bij het vaandelteam uit Beek en Donk wat weg. Buitenaanvaller Jaap Derks miste, met enkele Matrix-waardige manoeuvres, een enkele bal zelfs volledig. Hierdoor werd de tweede set zowaar nog een beetje spanned werd. Gelukkig kon succescoach Ruud het team met een donderpreek weer op de rails krijgen. Het spel werd beter verzorgd en Jaap begon weer te scoren zoals in zijn beste dagen. Hiermee werd ook de tweede set met 25-20 eenvoudig gewonnen door Café Thuis Bedovo H1.

Het verzet van de Tilburgse mannen was daarmee gebroken. In de derde set kwam Café Thuis Bedovo H1 niet meer in de problemen. Buitenaanvaller Dennis "blokkade-tester" van Schijndel en diagonaal Remco van der Vorst scoorden vanuit de aanval en service verschillende mooie punten. Het onnavolgbare duo op het midden was niet te stoppen en de wedstrijd was gespeeld. Met 25-14 werd de derde set en daarmee de wedstrijd binnen gehaald.

In de laatste set wisselde het, sociaal spelende, Gepidea de bankzitters in het veld. Dit kwam het spel echter niet helemaal ten goede. De Tilburgse studendenten speelden de laatste set ongeinspireerd en onwennig en hadden helemaal niets meer in te brengen. De enige punten werden gescoord door de sporadische fouten van Café Thuis Bedovo H1. Het hoogtepunt was een (toch niet al te harde...) aanval van Bart Delpeut die de nieuwe Tilburgse spelverdeler op zijn bolletje raakte en daarmee zijn score in het Asakim-klassement wat verder opvijzelde. Met 25-8 bleven alle sets en de volle 5 punten in Beek en Donk.

Café Thuis Bedovo H1 is hiermee opgeklommen naar de tweede plaats in de competitie en heeft zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De komende weken gaan de Beek en Donkse mannen proberen om het tweeluik tegen middenmotor VC Olympia om te zetten in klinkende resultaten. Scheidsrechter en publiek bedankt en tot de volgende keer!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.