Volleybalvereniging Bedovo

Bedovo Heren 1 / Cafe Thuis verliest onnodig

Afgelopen zaterdag 23 maart trad Cafe Thuis/ Bedovo heren 1 aan tegen het nog onbekende Olympia in Panningen.
Dit seizoen nog niet tegen gespeeld aangezien in de eerste helft van het seizoen deze wedstrijd verzet is.
Aangekomen in het Limburgse Panningen keken de mannen van Bedovo rond op parkeerplaats en dachten, komen er hier zoveel mensen kijken naar het volleybal?
Maar niets is minder waar, er was die avond ook een kickboxgala in de zaal langs de volleybalzaal. De ballonnen die buiten opgeblazen waren samen met de rode loper waren dus niet voor de gladiatoren uit Beek en Donk...
In de sportkantine droop na een kwartiertje eenieder binnen. Paul Verhoeven ditmaal onze gelegenheidsspeler kwam binnen met zijn zongebruinde kop met de opmerking wat een platjes volk zit hier binnen. En hij doelde niet op de spelers van heren 1.
Nadat ook Bart Delpeut alias de bomenklover binnen kwam dronk men een glaasje en ging daarna met volle moed naar de volleybalarena.
In de paarse zaal, sommige dachten spontaan kleurenblind te zijn geworden, was na een denderende warming-up van maar liefst zeven minuten iedereen klaar om te beginnen.

Op de buitenpositie Bart D. en R., op het midden Paul V en Koen Tinder, op de diagonaal Remco en spelverdeler was Bart K.
Op de bank Dennis v Skijndel, nog wat naweeën, en dan moet zijn teerbeminde nog werpen, van zijn blauw knietje.
De eerste set startte met een service van de tegenstander specifiek gericht in het achterstand precies in het hoekje. Normaliter geen probleem voor Bart D, maar vandaag op mysterieuze wijze, kreeg hij totaal geen grip op de service. Zou het komen door het gerstenat wat hij de avond ervoor had genuttigd na maanden droog te hebben gestaan, of was het de hele dag kloven van hout bij vadertje lief. We zullen het nooit te weten komen. Gevolg was wel dat in no-time de mannen tegen een achterstand aankeken van 10-1.
Na een tweetal time-outs om de rust weer terug te krijgen krabbelde Bedovo zachtjes aan weer uit het dal. Alleen helaas te laat. De 1e set werd verloren met 25-19.
Maar zoals wel vaker was er een tactische oplossing gevonden voor dit spelmoment. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar door slimme aanvallen werd de tweede set door de heren van Bedovo gewonnen met 25-18.
De derde set was het zaak om het spel door te trekken, alleen nu kwam het spook van de slechte pass weer voorbij. Ditmaal kwamen ook andere spelers helaas niet tot hun normale pass niveau. De nodige ketsers waren het gevolg, er werd niet meer overtuigend gescoord. De tegenstand rook bloed en kreeg meer zelfvertrouwen. Helaas ging deze set weer naar de Limburgers met 25-14.
De vierde set moest hoe dan ook gewonnen worden om toch nog een vijfsetter eruit te slepen.
Bedovo begon goed, maar kon helaas geen lange series maken. Tel daarbij nog de drie servicefouten achter elkaar hier bij op en helaas ging de set met 25-23 verloren. En dus ook de wedstrijd.
Gelukkig bleef de schade beperkt in het algemeen klassement. De nummer 1 Unitas won weliswaar maar wel maar met 3-2. Zij staan nu vier punten los. De strijd om het kampioenschap is nog niet gestreden.
Een schrale troost, komende zaterdag speelt Bedovo wederom tegen Olympia om 19.00u in Sporthal Den Ekker te Beek en Donk.
En geloof maar, de heren willen zich revancheren!

Tot dan!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.