Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 - VC Olympia HS1 4-0

Na de nederlaag in de uitwedstrijd tegen Olympia moest Café Thuis Bedovo heren 1 zaterdag 30 maart weer de draad oppakken. In eigen hal werd wederom aangetreden tegen de nummer zes Olympia uit Panningen. Ditmaal zonder Bart snel-peut die door de Beek en Donkse club om disciplinaire redenen buiten de selectie werd gehouden (Verzaken achter in het veld)
Olympia heeft nog kansen om nummer vief te worden, maar Bedovo heeft hen in die strijd een gevoelige tik uitgedeeld. De Beek en Donkenaren waren beduidend beter en zette de jonge honden weer met hun beide benen op de grond met een meer dan dik verdiende 4-0 overwinning!

De eerste set was nog maar net onderweg en Bedovo leidde al met 7-1 dankzij een goede serveserie. Gesterkt door deze snelle voorsprong kon Bedovo de druk blijven opvoeren op de snotneuzen. Zij probeerden tevergeefs het gat te dichten met de thuisploeg, maar die hield eenvoudig stand. Bedovo in aanvulling met PJ en Dennis Brouwers pakte de set met 25-12.
Vervolgens barste de strijd pas echt los. VC Olympia schakelde een tandje bij in de openingsfase van de tweede set. Dit resulteerde in een gelijk opgaande strijd waarbij vooral de bezoekers uit Panningen aanvallend meer risico gingen nemen. De heren van Bedovo kregen het hierdoor iets lastiger in de verdediging. De passing was minder zuiver en de gecreëerde kansen werden in aanvallend opzicht niet benut. Olympia profiteerde en kwam wat dichter bij met 25-17 als eindstand.
Ook in het begin van de derde set hadden de heren van Bedovo het lastig tegen de bezoekers. Een lastige serve bracht de Beek en Donkenaren aan het wankelen. Olympia nam een kleine voorsprong, maar na ingrijpen van de Beek en Donkse coach kantelde de wedstrijd ineens en Bedovo leek herboren. De jonkies van Olympia (i.p.v. met beide benen op de grond, door een paar harde uithalen van Brouwers, inmiddels al met beide benen in de grond) hadden het nakijken, want het relatief oude Bedovo walsten over hen heen. Op alle fronten waren de Beek en Donkenaren veel beter en gaven de mannen uit Panningen geen uitweg. Daarna leek de wedstrijd gespeeld. De heren van Bedovo gingen op dezelfde voet verder en bleven de bovenliggende partij. Panningen gaf op het einde nog wat weerstand, omdat de thuisploeg de touwtjes een beetje liet vieren. Spannend werd het niet meer, ook al kwamen de bezoekers nog terug tot 25-16. De Beek en Donkenaren bleven koelbloedig en maakten het karwei meteen af.
Op papier een zeer verwachtte overwinning voor de heren van Bedovo maar in het veld werd maar weer duidelijk waarom de oude rotte op de 2de plaats staan. Volgende week kunnen de heren van Bedovo proberen om het gat met zes punten verder te dichten ten op zichtte van Unitas die uit 2 wedstrijden nog 6 punten moet halen om kampioen te worden.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.