Volleybalvereniging Bedovo

Punten blijven in Beek en Donk voor Next Bedovo Dames 1

Afgelopen zaterdag middag 11 november hebben de dames van Bedovo DS1 een thuiswedstrijd gespeeld in de Ekker in Beek en Donk. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Bravo'99 DS2.
Helaas moest de wedstrijd gespeeld worden zonder Bedovos vaste middenspeelster Auke Peters.
Ze begonnen de eerste set dan ook met een andere middenspeelster dan normaal, namelijk Kyona van den Hurk. De verwachting was dus dat het hele team even zou moeten wennen aan de opstelling, maar dit leek niet zo te zijn zodra de set begon. Bedovo stond had namelijk al snel een zeer grote voorstand. Bravo'99 vroeg een time out aan om te proberen de flow van Bedovo te breken, en dit bleek ze te lukken. Hierna zwakte Bedovo namelijk af en kwam Bravo'99 terug en ging zelfs over Bedovos voorstand heen. Hoe erg de dames van Bedovo ook hun best deden, ze kregen het niet meer voor elkaar om Bravo'99 onder zich te houden. Op het einde werd het toch nog wel spannend, maar Brabo ging ervandoor met de winst en de stand van de eerste set was dan ook 25-27.
De dames waren het niet eens dat ze deze set niet hadden kunnen pakken en gingen dan ook met frisse moed de tweede set in. Het leek beter te lopen doordat de chaos verdween. Maar deze rust duurde niet lang, want ongeveer in het midden van de set raakte een middenspeler geblesseerd. Kyona van den Hurk landde verkeerd na haar blokkade en ging door haar enkel. Ze kon niet doorspelen en daarom moest Lisa Ket haar positie overnemen. Dit creëerde weer een hoop chaos, want nu moest Maaike Koot de middenpositie overnemen. Op het begin verliep dit nog niet helemaal soepel omdat het niet helemaal duidelijk was waar iedereen heen moest en niet iedereen wist precies wat zijn taak was. Maar het team werkte goed samen en hielp elkaar en hierdoor haalde Bedovo wel de tweede set binnen, de stand was 25-17.
Ook de derde set verliep met veel chaos aan de kant van Bedovo, maar ook tijdens deze set liet Bedovo zien dat ze goed samen kunnen werken. Na een spannende set lukte het Bedovo om deze set ook binnen te halen met de stand 25-21.
Bravo'99 leek een beetje in een dipje te zitten. Met een goede servicedruk en een juiste pass kon Bedovo een mooie aanval opzetten en maakte ze het ene na het andere punt. Deze set werd vrij gemakkelijk binnengehaald door Bedovo met de stand 25-16.
De wedstrijd werd gewonnen door Bedovo met de eindstand 3-1.
Door de winst van deze wedstrijd staat Bedovo DS 1 nu op een derde plek in de competitie.
Bedankt voor al het publiek die bij de wedstrijd was om ons aan te moedigen en we hopen jullie volgende week zaterdag 18 november om 19 uur allemaal te zien bij onze volgende thuiswedstrijd tegen VVC Best DS 1!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.