Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo DS 1 laat puntje liggen

Zaterdag 9 december moest Next Bedovo DS 1 aantreden tegen Bladel DS 1. Na drie wedstrijden achter elkaar alle punten te hebben gepakt, laat Bedovo DS 1 echter een puntje achter in Bladel.
De eerste set begon met een ruime voorsprong van Bedovo. Deze voorsprong was voornamelijk opgebouwd door de servicedruk vanuit Bedovo en de zwakke verdediging hiervan door Bladel. Echter kwam Bladel al snel terug, waardoor de teams gelijk opgingen. De dames van Bedovo hadden een offday, waardoor het spel erg matig was. Bladel wist het tot een 24-23 voorsprong te brengen, maar gelukkig kon Bedovo DS 1 het tij nog keren, waardoor de set gewonnen werd met 24-26 voor Bedovo.
Tijdens de tweede set werd het spel van Bedovo bij vlagen sterker. Echter bleef het gedurende deze set ook erg wisselvallig. Er werd wel gewerkt voor de punten, wat uiteindelijk wel beloond werd met een setwinst. De opbouw tijdens rally's verliep wisselvallig, waardoor een goede aanval vaak uitbleef. Gelukkig wist Bedovo wel servicedruk te behouden tijdens de tweede set en werd de set gewonnen met een setstand van 16-25.
De derde set kwam Bedovo niet meer aan het eigen spel toe. Er werden veel servicefouten gemaakt en gedurende de rally's werd matig spel vertoond. Dit resulteerde in het begin van de set al in een achterstand van Bedovo op Bladel. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt, maar werd juist als maar groter. De set werd afgegeven met een setstand van 25-14 voor Bladel DS 1.
De vierde set wist Bedovo dat het aan de bak moest om wist te verzekeren. Weer werd er met de service veel gescoord, maar ook de aanval was sterker bij Bedovo. Wanneer Bedovo aan eigen spel toekwam, had Bladel hier geen antwoord op. Toch was het geen mooi volleybal en werd er vooral hard gewerkt in het veld om de set binnen te halen. Uiteindelijk won Next Bedovo DS1 de vriede set ruim met een setstand van 16-25.
Kortom, winst voor Bedovo. Echter was het afgeven van een set aan Bladel onnodig. Na deze volleybalweek staat Bedovo nog steeds tweede, nu met een achterstand van vier punten op Nuvoc DS 2. De laatste wedstrijd voor de kerstvakantie wordt gespeeld op zaterdag 16 december in Helmond tegen Polaris DS 2.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.