Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 laat onnodig punt liggen

Na de heerlijke wedstrijd van vorige week (opfrisser: Bedovo speelde nummer 1 Nuvoc compleet van het veld af) stond ook dezeweek nog een (sub)topper op het programma. Uit in Westerhoven moesten de Beek en Donkse dames zich laat op de avond nog opladen voor deze volgende ronde.

De aanloop bleek al gauw niet ideaal. Door een uitgelopen wedstrijd begon Next Dames 1 niet om 7 uur, maar pas om kwart voor 8 's avonds. Het leek de toon voor de wedstrijd te zetten. Alles nam zijn tijd en de wedstrijd vorderde moeizaam.
In de 1e set wisselde geniale ballen af met pijnlijke persoonlijke fouten. Tel daar een onhandig fluitende scheids bij en Bedovo liet zich bijna een punt ontglippen. Gelukkig wisten ze met vechtlust toch druk te zetten op Bravo wat zo de fout in ging. De 1e set was binnen met het zweet op de bovenlip.

De 2e set herpakte Bedovo zich en wisten ze mede door sterke servicereeksen van Lisa Ket een ruime voorsprong te nemen. Genoeg voor de winst zo leek, maar daar even later toch verandering in te komen. Bravo kwam helemaal terug en pakte zelfs even de voorsprong. Gelukkig had Bedovo de langste adem en met het zweet op de voorhoofden werd ook set 2 nipt binnengeharkt.

En je weet wat ze zeggen: Een ezel stoot zich nooit driemaal aan dezelfde steen. Nou, de dames van Bedovo dus wel! Zelfde verloop, zelfde wisselvallige spel en gelukkig ook dezelfde afloop. Met klotsende oksels werd ook de3e set op het nippertje gewonnen.

Waarschuwingen genoeg, maar ze mochten niet baten. Na 4 ellelange sets en inmiddels 2 uur later pakte de eindfase van de 4e set minder gunstig uit. Het was peentjes zweten voor het publiek (dankjewel Ardie en Jan!), de dames op de bank en de speelsters zelf, maar uiteindelijk viel het kwartje toch eenmaal de andere kant op. Zonde!

Gelukkig bleef de schade ondanks het rommelige spel beperkt en kunnen de dames zich zaterdag thuis weer netjes herstellen.

Bravo DS1 - Next Bedovo DS1
Zaterdag 10 maart 2018

1-3 (26-28, 22-25, 23-25, 25-23)

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.