Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Ds 1 verliest nipt van Avans DS1

Zaterdag 3-11 was het zover, Bedovo had de tweede thuiswedstrijd gepland staan tegen Avans. De wedstrijd vond echter wel plaats in Lieshout. Gezien het feit dat Bedovo nog maar twee punten behaald had, werd het tijd hier een verandering in aan te brengen.
De eerste set kwam Bedovo echter snel op een achterstand. Acties liepen niet geheel zoals gepland, waardoor punten uitbleven. Vervolgens wist Bedovo wel het tei te keren. Punten werden gemaakt en er werd bij vlagen goed volleybalspel vertoond. Echter was dit voor de eerste set te laat, waardoor Avans de set won met een setstand van 15-25.
Na het verliezen van de eerste set wist Bedovo dat het sterk moest beginnen aan de tweede set. Er werd meer druk gezet in de service en in de aanval en Bedovo, waardoor de stand gelijk opliep. Het spel bleef wisselvallig, maar door de gezette druk wist Avans niet meer tot aanvallen te komen. In de eindfase van de set wist Bedovo duidelijk de boventoon te voeren, waardoor Bevodo de set wist te winnen met 25-22.
Na het winnen van de tweede set, was Bedovo vastberaden het hier niet bij te laten. De druk van Bedovo op Avans was ook tijdens de derde set aanwezig. Hiervoor kwam Bedovo in eerste instantie op voorsprong. Echter kwam Avans sterk terug, waardoor de stand erg gelijk opliep. Het brak Bedovo regelmatig aan duidelijkheid in het veld, waardoor er onnodige punten af werden gegeven. Toch wist Bedovo zich te herpakken en door mede door een aantal steke service-reeksen wist Bedovo zich in de wedstrijd te houden. In de eindfase was het erg spannend, maar Bevodo wist de set naar zich toe te trekken met een setstand van 27-25.
Het doel van Bedovo voorafgaand aan de vierde set, was het voorkomen van een vijfsetter. Bedovo begon echter wisselvallig en er scoringskansen werden vaak onvoldoende benut. Er werd onvoldoende gecommuniceerd, maar de servicedruk bleef wel overeind. Bevodo wist het verschil in de stand klein te houden, maar verloor de vierde set met 22-25.
Hierdoor moest er toch een vijfde set gespeeld worden. De overtuiging was Bedovo echter ver te zoeken. Hierdoor wist het als team geen vuist te maken teven Avans. Bij de kantwissel stond het 7-8 voor Avans en was alles nog mogelijk. Hierna werd er minder druk uitgevoerd vanuit Bedovo en wist Avans de voorsprong uit te bouwen. De vijfde set werd gewonnen door Avans met 12-15.
Dit betekent dat Bedovo de wedstrijd nipt geloor met 3-2. Bedovo heeft hiermee wel het puntenaantal verdubbeld. Volgende week zaterdag is Next Bedovo DS 1 vrij, maar 17 novermber spelen de dames thuis tegen Were-Di DS 1 om 17.00 uur.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.