Volleybalvereniging Bedovo

Were-Di DS1 - Next/Bedovo DS1

De komende wedstrijden beloven spannend te worden voor de dames van Next/Bedovo DS1. Na lang ergens onderaan de ranglijst te hebben gebungeld, blijft een plek in de veilige middenmoot naar het seizoenseinde nog steeds in zicht. Met de plekken 8 tot en met 12 op minimale afstand van elkaar kan in de eindfase van het seizoen nog alles gebeuren. En zelfs de plekken tot de top 4 zijn niet vergeven.
Bedovo kreeg bijna de volledige top al voor de kiezen dus krijgt nu de kans om in de resterende wedstrijden haar benodigde punten bij elkaar te sprokkelen.

Afgelopen zaterdag speelden zij met dat doel tegen het Gemertse Were-Di. Thuis liet Bedovo niets van hen heel dus nu was het de vraag of zij dit kunstje in Gemert zouden kunnen herhalen.
Bedovo startte zoals gebruikelijk wat moeizaam op, maar al gauw begon het hier weer op te lijken. Were-Di stond overduidelijk onder druk en zij wisten hun foutenlast niet onder controle te krijgen. Met slim en gevarieerd spel in de aanval trok Bedovo de 1e set naar zich toe. Halverwege de set was het verzet gebroken wat leidde tot een klinkende 14-25 overwinning.

De tweede set kwam opnieuw traag op gang. Aan beide zijden werden de nodige fouten gemaakt, maar het bleef Next/Bedovo DS1 dat aanvallend het meeste druk wist te zetten. Ook de 2e set ging ogenschijnlijk eenvoudig naar de Beek en Donkse dames. 20-25.

Zou het dan opnieuw...? Wel nee. In de derde set wist Were-Di zich verdedigend te herpakken en vrijwel alle ballen werden van de grond geraapt. Bij Bedovo slopen de fouten er in. Ketsers in de verdediging, miscommunicatie om prikballen en servicefouten... Waar Next/Bedovo in de eerste 2 sets een showtje volleybal opvoerde was het nu ploegen om niet volledig af te gaan. Zelfs dat slaagde niet. Met 25-11 zakte de dames door de ondergrond.

Vastberaden om zich te herpakken en om de winst zeker te stellen, werd er fel begonnen aan de 4e en hopelijk laatste set. Al ging het langere tijd gelijker op, ook nu kreeg Bedovo geen grip op de verdediging. Onderlinge onduidelijkheid leek toe te nemen en de moed zakte de dames in de schoenen. Met weinig aantrekkelijk spel ging Bedovo ook nu de boot in.

2-2. Een spannende wedstrijd was het wel. En de overwinning zou en moest voor Bedovo zijn. Zo vond de massaal meegereisde vaste fanclub van ouders, broers, zussen en vriendinnen... Hun enthousiasme wist het vlammetje bij Bedovo weer aan te wakkeren. Het beloofde een spannende 5e set te worden. Tot halverwege ging het gelijk op, maar daarna wist Bedovo een klein gat te slaan. Aanvallend lukte het om directer te scoren en een paar creatieve oplossingen door spelverdeler Monique van de Kruijs en haar diagonaal Lisa Ket zorgde voor slim uitgespeelde punten. Pas in de eindfase liet Were-Di haar gretigheid weer zien waardoor het nog even spannend leek te worden, maar de Beek en Donkse dames kwamen op matchpoint te staan. Op 12-14 zorgde een ietwat controversiele beslissing van de scheidsrechter voor het winnende punt en kon dan eindelijk de verdiende winst gevierd worden.

Met nog 5 wedstrijden te gaan, staat Bedovo nu op een 9e plek in de hoop nog een paar plekjes te kunnen klimmen. We gaan het meemaken!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.