Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 pakt verlies in Boekel

22 oktober mochten de mannen van Café Thuis Heren 1 aantreden tegen de heren van Unitas uit Boekel.

Er werd gestart met Jaap en Dennis op buiten, Joost en Koen op midden, Bart als spelverdeler en Remco in de diagonaal. Een opstelling die u misschien wel kent uit eerdere verslagen van dit seizoen. Maar ja een bredere fitte selectie dan dit heeft coach Ruud dan ook niet tot zijn beschikking.

Unitas begon met een team dat erg gebrand was om te winnen. Er werd overtuigend ingeslagen en met de lengte van de jeugd wist Bedovo dat er een behoorlijk block te wachten stond.
Dit bleek dan ook al vanaf punt 1. Er werd sterk geserveerd en Bedovo was zoekende naar hun eigen spel. Hierdoor begon Café Thuis Bedovo heren 1 met een kleine achterstand die Ruud bij 13-7 wel genoeg vond. Na de time out kwamen de Heren van Bedovo sterk terug tot zelfs een voorsprong van 18-21. Helaas waren ze echter niet bij machten om ook de laatste 4 punten binnen te slepen. Mede doordat schijnbaar Bart met zijn voet??? In het net zat volgens de tegenstander. Een speler die ternauwernood, net met zijn krullen de onderste net rand weet te toucheren wanneer hij onder het net loopt.

Door de teleurstelling van het weggeven van de eerste set was Bedovo fel gestart in de 2de set. Sterke servicebeurten van verschillende spelers zorgde al snel voor een gat dat Unitas niet meer kon dichten in het gevolg van de set. Met als afsluiter van de set: Joost die nog maar even een aanval af blokkeerde in het gezicht van het manneke wat achter de aanvaller klaar stond.

Het volgende valt nog te melden over de derde en de vierde set:

  • Voor het eerst dit seizoen werd het pijnlijk duidelijk dat een libero toch wel bruikbaar kan zijn. Bedovo kon goed mee maar had teveel moeite met service beurten van een tweetal spelers. Wanneer deze pass wel kwam, werd het aanvallend niet afgemaakt. Buiten deze 2 rotaties ging het aardig gelijk op.
  • Een scheidsrechter die meer punten voor Unitas heeft gescoord dan sommige spelers in het veld, een behoorlijk irritatiefactor is.
  • Wanneer er zelfs geen servicedruk van Bedovo zijde was, speelde Unitas alles op buiten of een uitzondering achterover. Zolang het maar niet op midden was.
  • Dat de vloer inmiddels weer vlak gemaakt zal zijn, nadat 2 snoeiharde kill-blocks voor oneffenheden hadden gezorgd.
  • Quincy weer wat speelminuten heeft kunnen maken na zijn lange blessureleed en wij helaas afscheid moeten nemen van Ruud van Neerven als parttime succesvolle coach.

Eindstand 3-1 met de volgende setstanden:
25-21, 19-25, 25-22, 25-15

Conclusie: Unitas vandaag de terechte winnaar, maar waar met een redelijk block op buiten, in de thuiswedstrijd gewoon van gewonnen wordt.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.