Volleybalvereniging Bedovo

Cafe thuis / Bedovo heren 1 zet zegereeks voort!

Zaterdag 19-11-2016. Een dag die we zullen herinneren als de dag dat de Goedheilig man voet aan land zette in Beek en Donk met zijn gepeupel de 'zwarte' pieten, de dag voor de eerste herfststorm die het land een dag later zou teisteren.
En natuurlijk weer een zaterdag vol volleybalgenot in Beek en Donk verzorgt door de volleybalvereniging Bedovo.
Om deze middag te beginnen was het de beurt aan de godereuzen van het vaandelteam heren 1. Op het programma stond een subtopper tussen de nummer drie (Bedovo) en nummer vier NVC uit Neerkant. De tegenstander, inmiddels geen onbekende meer, en al jarenlang tegenstander in de 1e klasse met een mix van lange jonge bebaarde volleybaljongetjes enerzijds en ervaren rotten anderzijds. Kortom geen tegenstander waar zomaar overheen kon worden gelopen maar waar toch wel normaliter de volle vijf punten tegen gepakt moeten worden.
Onze sterrenensemble begon de wedstijd met een brede selectie met maar liefst zes man en één wisselspeler, de mini vd week teweten onze Timo, de geblesseerde Bart Rovers op de bank. Bart Delpeut kon er helaas niet bij aanwezig zijn, Quincy was tussen het het skieën door de was (o.a. wedstrijdshirtjes) aan het doen, wat betekende dat bedovo een nieuw wedstrijdtenue aan had. Cafe Thuis waarvoor dank! Zwart is het nieuwe bedovorood zullen we maar zeggen.
De zes volleyballers die de arena betraden bestonden uit Dennis v Skijndel samen met Japie 'Allemallachischg' Derks op de buitenpositie, Joost van Vijfeijken, die overigens twee wedstrijden speelde, eentje in zijn hoofd en eentje in realtime, en Koen Spierings als middenmannen, Remco vd Vorst op de diagonaalpositie en Bart Knaapen, die zenuwachtig begon aan de wedstijd, wellicht omdat zijn hele (schoon)familie aanwezig was, als spelverdeler.
Als trainer/coach/als het echt niet meer anders kan reservespeler Ruud van Neerven op de bank.
Deze topwedstrijd stond onder bezielende leiding van Silke van Schijndel, die i.v.m. de kou een tafellaken/plate over zich heen aan had gedaan, die foutloos floot.
De eerste set begon wat slordig aan Beek en donkse zijde, maar al gauw werd er een comfortabel gaatje geslagen met de tegenstander. Enig hoogtepuntje was de servicereeks van captain Dennis v Skijndel van een zestal puntje met als toetje een leuke sprongservice tegen de zijwand aan wat met hoop gejuich werd verwelkomd. Tenslotte het eerste blaadje bier was een feit. De eerste set werd eenvoudig gewonnen met 25-15.
De tweede set werden de jonge lange bebaarde jongens van NVC wakker en sloegen menig punt lang ons blok op de grond. Dit zorgde wat voor frustatie en irritatie, maar zoals wel vaker werd na een time-out orde op zaken gesteld en ook deze set gewonnen met 25-21.
Opdracht in de derde set was als volgt; setups moesten beter, meer spelvreugde door bijv. combi aanvallen uit te voeren, Joost zijn brein,voor de mensen die de film inside-out kennen, moest de emotie Woede plaats maken voor Plezier, en de pass moest verzorgder komen bij de spelverdeler. Dit alles lukte deels...
De derde set werd gewonnen met 25-20.
In de vierde set werd door goed volleybalspel van het team en mede onder aanmoediging van onze mini van de week Timo, de kerst op de taart verdiend. Ook deze set ging winnend naar Cafe Thuis Bedovo heren 1 met 25-18.
Kortom wederom vijf punten in de pocket. Oh ja, Dennis v Skijndel moest nog een blaadje bier neerzetten, waarvoor nogmaals onze dank. Verder gaat onze dank nog meer uit naar de telster en scheidsrechter, het publiek, en de sponsoring van de versnaperingen voor Mini vd week door Hans v Gend.
Volgende week is Bedovo Heren 1 vrij, maar op 10 december wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld in Sporthal D'n Ekker. Vol verwachting klopt mijn....

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.