Volleybalvereniging Bedovo

Rentree Bart Delpeut helpt Café Thuis Bedovo Heren 1 aan zege

Op zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen Somas Activia op het programma voor de mannen van Cafe Thuis/Bedovo heren 1. Deze wedstrijd zou in het teken staan van de rentree van Bart Delpeut. Bart is vorig jaar al vroeg in het seizoen zwaar geblesseerd geraakt en speelde vandaag zijn 1e wedstrijd in bijna 1,5 jaar. En uiteindelijk heeft hij dit zeer verdienstelijk gedaan als libero zijnde.
Door uitloop van de wedstrijd voor de mannen begonnen ze niet om 1930 uur met de wedstrijd, maar bijna een uur later. Tijdens het warmlopen werd al heel snel duidelijk dat de tegenstander bestond uit jonge jongens met veel lengte. (zelfs onze reus Koen leek een mini). Tevens bleek tijdens het inslaan dat dit team ook over de nodige power en hoogte beschikt om een bal lekker in te rammen. Maar de heren van Cafe Thuis/Bedovo heren 1 heeft dit al vaker mee gemaakt en maakte zich hier niet heel druk om.
De 1e set werd gestart met Dennis en Jaap op de buitenpositie (Bart Rovers was helaas niet aanwezig ivm een hoogzwangere vrouw en de Sint die op visite kwam), Koen en Joost op midden, Bart Knaapen als spelverdeler en op de diagonaal Remco. Als wissel stond Quincy klaar langs de kant. Lange tijd ging het het gelijk op, en al snel werd duidelijk dat de scheidsrechter zijn beste tijd al lang heeft gehad. Dwalende fouten door de gehele wedstrijd heen zorgde voor de nodige frustratie tijdens de gehele wedstrijd. Waar in het verleden het spel er onder leedt, hebben de heren ervan geleerd om dit om te zetten in motivatie. Bedovo kon halverweg de wedstrijd een kleine voorsprong nemen en wist door goed verzorgd spel de set naar zich toe te trekken met 22-25.
De 2e set werd zoals in set 1 gestart met dezelfde spelers. Weer wist Bedovo halverwege de set een voorsprong van een aantal punten te pakken. Op een voorsprong van 20-18 kwam de passer/loper van Activia aan service. Waar de passing en verdediging onder leiding van een goed spelende Bart Delpeut weinig problemen kende was dit geheel anders. De goed serverende passer/loper van de tegenstander wist met zijn druk het gehele spel van Bedovo te ontregelen en zo de 2e set binnen te halen met 25-20.
Na een kleine donderpreek van onze succes coach Ruud van Neerven, (die tevens deze dag echt zijn laatste wedstrijd coachte, als we hem moeten geloven ;)) stapte de mannen weer vol vertrouwen het veld in voor set 3. De opstelling bleef hetzelfde als de voorgaande sets. Bedovo pakte het spel weer goed op, de service pass werd weer stabieler, waardoor onze spelverdeler iedereen makkelijk aan kon spelen, waardoor onze aanvallers weer gemakkelijker aan scoren toe kwamen. Meteen in het begin werd een kleine voorsprong gemaakt, die we volhielden tot halverwege de set. Op dit moment kwam de passer/loper weer aan service bij Activia, en weer wist hij een aantal punten op een rij te scoren. Na een time-out aan de kant van Bedovo werd de service terug gepakt en knalden de mannen van Cafe Thuis/Bedovo heren 1 door. De voorsprong werd vergroot en de set werd makkelijk uitgespeeld en gewonnen met 17-25.
In set 4 een kleine wisseling in de ploeg, Quincy kwam erin voor Bart Knaapen om het spel te gaan verdelen. Cafe Thuis/Bedovo heren 1 had geen zin in een 5e set en begon weer vol vertrouwen aan de hopelijk laatste set. Beide ploegen wisten een kleine voorsprong over en weer te pakken, maar telkens werd door beide ploegen de stand weer gelijk getrokken. Op een stand van 18-17 kwam Dennis aan service. Dennis wist de ploeg naar winst te serveren, maar dit kwam op conto van Koen Spierings op het midden die het had gehad, blokkerend pakte hij directe punten mee, maar ook aanvallend kon de tegenstander hem niet stoppen. Jaap Derks die op de buitenpositie goed wist te scoren, en Bart Delpeut die mooie en belangrijke reddingen verrichte in de verdediging. Eindscore van de 4e set, 17-25.
Eindstand 3 1 in het voordeel van Cafe Thuis/Bedovo heren 1. Een leuke wedstrijd tegen een sterke tegestander waarin Bedovo heren 1 weer in vlagen liet zien waarin het toe in staat is, zelfs met alle blessures. Belangrijk om te zien dat Bart Delpeut langzaam weer terug aan het komen is en ook weer direct een versterking is in de verdediging.
Volgende week staat de wedstrijd op het programma tegen de rode lantaarndragen van deze competitie. Dit team heeft pas 4 punten behaald, dus het is aan de heren om deze wedstrijd snel en goed uit te spelen. Cafe Thuis/Bedovo heren 1 wil Melanie, Susan en Marloes bedanken voor de support!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.