Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo heren 1 sluit 2016 af met een 4-0 overwinning

Zaterdag 17 december speelde Bedovo Café Thuis Heren 1 hun laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Een eerste helft die redelijk succesvol is afgesloten ondanks een zeer dunne bezetting. Met 4 punten achter op nummer 2 DKJO en vermoedelijk 5 op nummer 1 Havoc/VC Volt. Mocht Bedovo in Cuijk aantreden tegen het vijfde team van VC Volt/ Flip schoonmaak. Dit team bestond uit oude mannen met 2 jonge mannen uit het 4de team.

De wedstrijd werd wederom gestart met Dennis en Jaap op de buitenpositie, Joost en Koen op midden, Remco in de diagonaal en als enige wijziging Quincy als spelverdeler. Bart Delpeut mocht erin als libero voor de middenmannen.

De eerste set werd goed gestart met een voorsprong van 4 punten. De tegenstander had beduidend moeite met het hoge tempo waarin Bedovo begon. Dit resulteerde in opengetrokken blokkades en verkeerd gepositioneerde verdedigers. Enkele rotaties verder liep VC Volt in, doordat Bedovo moeite had om uit hun rotatie te komen, waarbij zij maar 2 aanvallers hadden. Een sterke service van VC Volt in combinatie met 3 lange mannen aan het net, om alles af te blokkeren, zorgde ervoor dat VC Volt even terug kwam. Toch werd het duidelijk dat Bedovo buiten die rotatie genoeg aanvalskracht had om de set binnen te slepen met 20-25.

Waar Bedovo het hoge tempo wou aanhouden, deed VC Volt er alles aan om het tempo er uit te halen, wat weer resulteerde in wat woorden wisselingen. Dit samen met het feit dat de scheidsrechter in en uit ballen en een blokkerende achterspeler niet goed beoordeelde, zorgde voor een ouderwets gezellige volleybalavond. De motivatie om te winnen werd er niet minder om. Quincy hield het spel goed breed waardoor het blok van VC Volt ontregeld was. Dit resulteerde in een mooie aanval van Joost in de nek bij Quincy en onverwachte drie meter aanvallen van Dennis en Jaap. Dat ze onverwacht waren bleek wel uit de hink stap sprong aanloop van de heren. 2de set werd gewonnen met 15-25.

De derde en vierde set waren er wissels op midden bij VC Volt. Echter konden deze wissels niet voorkomen dat Bedovo ook met de laatste 2 sets aan de haal hingen. Set standen 19-25 en 16-25.

Op 21 januari staat de eerste wedstrijd van 2017 te wachten en wel tegen nummer 2 DKJO. Wij nodigen dan ook iedereen uit, om te komen kijken om 17:00 in sporthal Den Ekker, waar onze nieuwe speler van 2016/2017 Bart Rovers vermoedelijk zijn eerste speelminuten van dit seizoen gaat maken.

Tevens nemen wij bij dezen afscheid van Ruud van Neerven als succescoach van Café Thuis Bedovo Heren 1.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.