Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 revancheert zich tegen Unitas

Na de overtuigende winst tegen laagvlieger TFC stond zaterdag 4 Februari in het teken van de revanche voor de nederlaag tegen Unitas HS1.
In Boekel werd Café Thuis/Bedovo HS1 bij vlagen weg geserveerd en droop daar af met een nederlaag.
De mannen waren dus gewaarschuwd en gebrand op een overwinning. Zeker ook omdat het team op een gedeelde 3e plaats stond met Bedovo HS1.
Nadat Bart Rovers vorige week zijn eerste speelminuten heeft gemaakt na afwezigheid door een blessure, stond hij ook ditmaal weer in de basis om wedstrijdritme op te kunnen doen.
Het was Café Thuis/Bedovo HS1 wat vanaf het begin af aan de dienst uit maakte. Het was duidelijk dat de heren uit Boekel hun hoofdaanvaller op buiten nodig miste.
Het enige waar Bedovo nogal in gebreke bleef was om sneller afstand te nemen van het jonge Boekelse team. Het beek en donkse vaandelteam maakte nogal wat onnodige fouten waardoor Unitas lang geloof mocht blijven houden op setwinst.
Toen Café Thuis/Bedovo HS1 boven de 20 kwam gaf het wat meer gas en haalden zij de setwinst binnen met 25-18.
De 2e set lieten de Beek en Donkse heren er geen twijfel over bestaan wie er vandaag beter was. Het team liep vrij eenvoudig uit naar een voorsprong van bijna 10 punten. Deze voorsprong werd tot aan het einde van de set intact gehouden en uiteindelijk werd de set binnen gehaald met 25-15.
In set nummer 3 was het voor Bart Rovers weer even genoeg geweest en kwam Jaap Derks binnen de lijnen op zijn positie met verve in te vullen. Met al zijn ervaring is Japie een prima aanvulling voor het vaandelteam en ook hij stond zijn mannetje.
Of het nou onderschatting of gemakzucht was zullen we niet weten, maar de 3e set verliep niet helemaal van een leien dakje. Café Thuis/Bedovo HS1 had weliswaar de voorsprong, maar had moeite om boven de 20 punten de trekker definitief over te halen. Unitas heeft zelfs nog even op setpoint gestaan. Juist op dat moment was er de nodige scherpte aan Beek en Donkse zijde en werd de set professioneel binnen gehaald met een stand van 29-27.
De overwinning was een feit, nu was het zaak om ook het bonuspunt in Beek en Donk te houden. Met die overtuiging gingen de heren van sponsor Café Thuis het veld in voor de 4e set. Ook in deze set ontbrak het hier en daar aan scherpte waardoor er soms slordige fouten gemaakt werden. Gelukkig zorgde dit niet voor schade en was het Bedovo dat wederom aan het langste eind trok en de 5 punten in Beek en Donk hield.
Voor komende week staat er een uitwedstrijd in Horst op het programma tegen Hovoc, een laagvlieger in de competitie. Hier moet het team schadevrij uit komen zodat zij zich voor kunnen bereiden op de volgende topper tegen Havoc HS1 op 18 Februari.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.