Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis Bedovo heren 1 pakt wederom winst!

Zaterdag 11 februari 2017, het weekend waar heel Holland het heeft over die rijpere blonde vrouw die houdt van het gele vocht net als de mannen van Bedovo, maar dan zonder schuimkraag en meer zoutgehalte. De dag dat de vrouwen van Bedovo een derby hadden met de vrouwen uit Gemert.
De dag dat Cafe Thuis Bedovo heren 1 wederom een volleybalwedstrijd op het programma had, dit maal tegen het lager geklasseerde Hovoc uit het Limburgse Horst.
Enkele bewetenswaardigheden vooraf aan de wedstijd, wist je dat Bart wederom te laat was, Joost "bouwvakker" Vijfbeuken wederom een mental game aan het spelen was in zijn hoofd en hij bij aankomst bij Cafe Thuis weer terug naar huis moest om de helft van zijn volleyspullen op te halen, Quincy Knufman als coach en Bob meeging.
De overige spelers al lang zaten te wachten op Bart en Remco. Deze laatste alvast was begonnen aan een dropping op weg naar Cafe thuis.
Na allerlei toeristische routes, met dank aan de TomTom van Quincy redelijk op tijd aangekomen in Horst. Na een kleine versnapering van het gele vocht, maar dan wel bier met 0,0% alcohol erin, tijd voor de wedstrijd.
Opstelling eerste set; Jaap Derks en Bart Rovers op de buitenpositie, Koen Spierings en Joost van Vijfeijken op het midden, Remco vd Vorst op de diagonaalpositie, Bart Knaapen als spelverdeler en Bart Delpeut als libero.
Captain Dennis v Skijndel en Quincy Knufman op de bank.
Opstelling van de tegenpartij; 2 ervaren rotte en vier jeugdige jonge puppies, is er nu wel of niet sprake van een pleonasma... maar dat terzijde.
De eerste set begon Bedovo voortvarend, al snel werd er een comfortabele voorsprong genomen van zes punten. Helaas door scherpte/focus en mede door een goede servicebeurt van de tegenstander, wat overigens zijn sterkste en enige kwaliteit was, liep de pass van de oudste speler van heren 1 niet goed, zeg maar het niveautje recreant met oogsterkte minus tien.
Maar zoals wel vaker werd er toch op het laatste moment degelijk spel vertoond en werd de set binnengeharkt met de cijfers 25-20.
Op naar de tweede set. Waar normaliter de machine van het vaandelteam op stoom is gekomen en als een malle doordendert, stokte de machine enkele malen. Er werd niet als een team gebald, maar als zes individuen.
De tegenstander rook bloed en pakte verrassend genoeg deze set met 25-22. Conform afspraak kwam Dennis van Schijndel in de derde set in het veld voor Bart Rovers. Vooraf aan de set werd er een duidelijke boodschap verkondigd. Spelen als een team. Niet zo moeilijk zou je zeggen, het is tenslotte toch een teamsport. En warempel in de deze volleybaltempel gaf Cafe Thuis Bedovo heren 1 hier gehoor aan. De derde set werd er weer gewerkt, men wilde elkander corrigeren en de tegenstander had hier geen enkel weerwoord op. Alleen de scheidsrechter gaf weerstand aan het goede spel door op zijn tijd als zevende man slash thuisfluiter te fungeren. Maar ook dit mocht niet baten, er werd goed gespeeld en deze set ging dan ook naar Bedovo met overduidelijke cijfers 25-17.
De vierde set was er eentje met de nodige tijdsdruk. Onze Joost moest met nummerke vier gaan "blasen", waar hij, van horen zeggen, nogal goed in is. Om dit doel te bereiken timmerde hij hoogstpersoonlijk een mikaze afdruk op het gezicht van de tegenstander. Joost was hierdoor zo blij dat hij springend en luid juichend door het veld huppelde als een jong hertje wat voor het eerst de lentegeur opsnoof. Want hij had een pul van dat gele vocht, maar nu wel met schuimkraag gewonnen! De tegenstander was het spoor bijster en had de moed in de schoenen laten zakken. Bedovo speelde de set simpel en gedegen uit door goed volleybal. De vierde set werd met de overtuigende cijfers van 25-13 gewonnen.
Op naar de kantine waar barman Jeanne (limburgs) oftewel Jan ons een lekker gulpener pilsje voorschotelde met de nodige nutjes.
Na een hoop slap gezever en lachsalvo's keerden de mannen terug naar het brabantse. Onderweg nog effe naar die gele clown met rode neus voor een lekkere maaltijdsalade en deze wedstrijdzaterdag was weer een geslaagde middag/avond.
Door het puntverlies van de nummer 2 en vier kan Bedovo komende zaterdag bij 4-0 winst de 2de plek overnemen. Tegen directe concurrent Havoc zal deze titanenstrijd plaatsvinden in Cuijk om 14.30u.
Supporters waaronder D1 (spelen niet) zijn van harte welkom om de goden van Bedovo aan te komen moedigen.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.