Volleybalvereniging Bedovo

Eenvoudige overwinning voor Café Thuis Bedovo Heren 1

Zaterdag 1 April, nee het is geen grap, mochten de mannen van Café Thuis Bedovo H1 in Cuijk aantreden tegen de mannen van VC Volt / Flip Schoonmakers H4.

Omdat de wedstrijd al om 14:30 gepland stond, was het een behoorlijke uitdaging voor de mannen van Cafe Thuis Bedovo H1 om op tijd te vertrekken. Bart beleefde een uniek moment in zijn glansrijke volleybal carriere, want hij was als eerste aanwezig bij verzamelpunt Cafe Thuis. Uiteraard was ook hij het welbekende "druppeltje" te laat, maar de rest van het (normaal zeer punctuele team) was deze keer nog later.

Joost stond ingedeeld om te rijden en hield zijn traditie in ere door meteen een stuk verkeerd te rijden. Deze keer wellicht wat extra pijnlijk, omdat dit al de derde keer was dat we dit seizoen op weg waren naar Cuijk. Omdat hij eerst moest werken was Remco "Bavaria" van de Vorst ook wat later, maar uiteindelijk waren de mannen van Cafe Thuis Bedovo H1 net op tijd (en compleet) in Cuijk aanwezig en kon de wedstrijd beginnen.

Bart Rovers, geplaagd door een hardnekkige rugblessure als gevolg van het oppakken van een kartonnetje, begon als coach aan de wedstrijd. De rest van de titanen liepen, zoals de laatste weken gewoonlijjk, "topfit" het veld in. Jaap "ken mn eige skoenfeeters nog nieh strikkuh" Derks had last van de vrijdagvondcompetitie (al zei hij zelf dat het kwam door het kappen van stookhout). Dennis van Schijndel had last van al zijn schouders en knieen. De jonge goden Bart en Joost waren oververmoeid door een hele ochtend klussen. En ook voor de rest van de basisspelers (wisselspelers hebben we al een paar maanden niet meer) begint het lange seizoen langzaam zijn tol te eisen.

Ondanks alle fysieke ongemakken aan de kant van Cafe Thuis Bedovo H1 bleek het een ongelijke strijd. De wedstrijd verliep zoals de plaatsen op de ranglijst (3e voor Cafe Thuis Bedovo H1 en laatste voor VC Volt H4) al deden vermoeden. De uitstekend spelende diagonaal van VC Volt H4 scoorde er lustig op los, maar het mocht allemaal niet baten. De eerste set ging met 14-25 gemakkelijk naar Cafe Thuis Bedovo H1.

In de tweede set ging de aandacht van Cafe Thuis Bedovo H1 vooral uit naar de knappe telster van VC Volt (het enige hoogtepunt van de hele wedstrijd). Door deze afleiding en het ernstige gebrek aan concentratie werd de 2e set zowaar nog even spannend, maar met een kleine eindsprint konden de mannen van Cafe Thuis Bedovo H1 ook deze set met 25-27 over de streep trekken.

Daarna was de wedstrijd definitief gespeeld. Middenaanvaller Koen Spierings deed nog een poging om zijn "Asakim" klassement te verbeteren, maar helaas raakte hij slechts een schouder. Met 2 keer 15-25 gingen de volledige 5 punten mee terug naar Beek en Donk. Doordat alle concurrenten dit weekend punten lieten liggen, blijft Cafe Thuis Bedovo H1 op een solide derde plaats.

Iedereen is zaterdag van harte welkom bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zoals gewoonlijk zal het einde van het seizoen gevierd worden met een spetterende feestavond!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.