Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 lijdt eerste nederlaag

Op zaterdag 1 oktober had Next/Bedovo Ds1 haar 2e competitiewedstrijd in de promotieklasse. Wederom een thuiswedstrijd. Coach Hans van de Waarsenburg was nog even op vakantie, dus verving Ruud van Neerven hem samen met Marjolijn. Next/Bedovo Ds1 had al eerder een oefenwedstrijd gespeeld tegen VC Kessel Ds1 en wist dus al een beetje wat we van het team konden verwachten. Vol goede moed startte Bedovo met de wedstrijd.

De eerste set werd niet goed gestart door Next/Bedovo Ds1, waardoor we al snel tegen een grote achterstand aanliepen. De pass kwam redelijk, maar er werd niet gescoord door Bedovo. Te veel ballen werden uit of in het net geslagen. Na een time-out wist Next/Bedovo Ds1 de rust te herstellen en dan toch eindelijk met het volleybalspelletje te beginnnen. De achterstand werd daardoor redelijk ingehaald, maar helaas niet genoeg om de set te winnen. Next/Bedovo Ds1 verloor de eerste set met 23-25.

Coach Ruud van Neerven gaf Next/Bedovo Ds1 bij aanvang van de 2e set de opdracht om niet te starten met een grote achterstand, want deze zouden we tegen dit team niet meer in kunnen halen. Toch lukte het Next/Bedovo Ds1 niet om  bij VC Kessel Ds1 in de buurt te blijven en kwamen we wederom op een achterstand van zo’n zes punten. Bedovo maakte teveel wisselende persoonlijke fouten. Uiteindelijk wist Next/Bedovo Ds1, weer voor een omslag te zorgen, waardoor we gaten in de verdediging van VS Kessel Ds1 konden vinden en zo de achterstand weer in konden halen. Helaas verloor Next/Bedovo Ds1 de tweede set alsnog nipt met 24-26.

Om de wedstrijd nog te willen winnen, was het noodzaak om de 3e set nu echt te gaan winnen. Gelukkig kon Next/Bedovo Ds1 er voor zorgen om niet direct tegen een achterstand aan te lopen. De pass kwam met tijden op de spelverdeelsterpositie, waardoor Monique de aanvalsposities juist kon aanspelen. Ook de aanvalsdruk was nu met tijden voldoende om VC Kessel  Ds1 te passeren. Aan het einde van de set viel Aukje van Schijndel uit met een enkelblessure, waardoor we nog wat moesten schuiven in het achterveld. Next/Bedovo Ds1 won de derde set met 25-20.

Het was nu zaak om ook de 4e set te winnen, zodat Next/Bedovo Ds1 nog steeds kans maakte op winst van de wedstrijd. Met deze instelling werd de 4e set gestart. De 4e set ging lange tijd gelijk op. Halverwege de set wist Next/Bedovo Ds1 een voorsprong op te bouwen. Met een stand van 18-24 voor Bedovo, was de 5e set al bijna in zicht. Door een goede servicereeks van VC Kessel Ds1 werd Bedovo onder druk gezet. De pass werd niet gebracht, waardoor we onvoldoende mogelijkheden hadden om het laatste punt te scoren. Uiteindelijk gaf Next/Bedovo Ds1 de laatste set af aan VC Kessel met een score van 26-24.

VC Kessel Ds 1 heeft de wedstrijd gewonnen met 3-1 van Next/Bedovo Ds1. Bedovo was niet opperbest en heeft daardoor te veel fouten gemaakt en hiermee ook de punten laten liggen. 

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.