Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 neemt punt mee uit Horn

Op zaterdag 10 december had Next/Bedovo Ds1 haar laatste competitiewedstrijd voor de 'winterstop'. We moesten tegen de nummer 2, dus dat beloofde een zware en spannende wedstrijd te worden. Vol goede moed en met een tribune vol publiek startte Bedovo met de wedstrijd.

De eerste set startte Next/Bedovo Ds1 vol enthousiasme en overtuiging en kwam daarmee al snel op voorsprong. Next/Bedovo wist de pass bij de spelverdeelster, Monique, te brengen en kon daarmee aanvallend goed scoren bij Hornerhof. Maud wist op de buitenpositie met diverse diagonaal geslagen ballen de nodige punten te maken. Uiteindelijk ging de set gelijk op, maar wist Next/Bedovo de 1e set naar zich toe te trekken met 26-24.

Door naar de tweede set was het voor Next/Bedovo Ds1 belangrijk om het gevoel van de 1e set vast te houden. Dit werd in de tweede set dan ook gedaan. Opnieuw ging de set gelijk op. Hornerhof wist de nodige puntjes met de prikballen te scoren, maar na verloop van tijd was Next/Bedovo hierop in gesteld en werden ook deze ballen van de grond gehaald. Bij een nagenoeg gelijke stand van 20-21 vond er aan de zijde van Next/Bedovo een dubbele wissel plaats. Hierdoor ontstond er aan de zijde van Next/Bedovo chaos en gaven ze de set met 21-25 af aan Hornerhof.

De derde set werd belabberd gestart door Next/Bedovo. Door een sterke servicereeks van Hornerhof kwam Next/Bedovo al snel op grote achterstand. Next/Bedovo had de pass even niet meer onder controle waardoor we moeilijk tot score kwamen. Door de te grote opgelopen achterstand wist Next/Bedovo de derde set niet meer te winnen. De set werd verloren met 10-25.

In de vierde set was het zaak om de beleving en het enthousiasme van de eerste twee sets weer terug te krijgen. Next/Bedovo deed hiervoor enorm haar best. Er zaten verschillende lange rallies bij, maar Next/Bedovo trok daarbij geregeld aan het kortste eind. Daarbij had Hornerhof nog aan aantal goed blokkades gezet, welke Next/Bedovo niet meer kon verwerken. Ook de laatste set werd helaas verloren met 16-25.

Hornerhof / HHC Ds1 heeft de wedstrijd gewonnen met 3-1 van Next/Bedovo Ds1. Bedovo was in de eerste twee sets sterk, maar zwakte in de laatste twee sets af en wist daardoor geen setpunten meer te behalen. Op zaterdag 14 januari zal de 2e helft van de competitie weer van start gaan.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.