Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 weet slechts 2 punten thuis te behalen

De dames van Bedovo wisten afgelopen weekend slechts twee punten te behalen op VC Sittardia ds2. Wederom een wedstrijd waarbij Bedovo niet kon laten zien wat het in huis heeft, terwijl dit duren punten zijn om te laten liggen. Door deze uitslag komt Sittardia namelijk boven Next Bedovo ds 1 te staan, wat betekent dat Bedovo het moet doen met de elfde plaats.
In het begin van de eerste set liet Next Bedovo ds 1 al punten liggen, maar bleef Sittardia gedurende deze set voortdurend op de hielen zitten. Echter wist Bedovo sterk spel niet vast te houden, waardoor Sittardia de boventoon kon voeren. De servicedruk en aanvalsdruk waren slechts bij vlagen aanwezig en ook de servicepass was erg wisselvallig bij de dames. Toch liet Bedovo de kop niet hangen, wat resulteerde in nipt verlies van de set. Sittardia won de set echter wel met 24-26, waardoor Bedovo een belangrijk setpunt mis liep.
De tweede set wist Bedovo het voortouw te nemen en waren de rollen enigszins omgedraaid. Next Bedovo ds 1 bleef vechten voor dit setpunt, omdat in de eerste set al gebleken was dat winnen van Sittardia zeker niet onhaalbaar was. Toch was het spel van Bedovo niet optimaal, maar de dames bleven voor de punten vechten. Door deze instelling was deze set geheel verdiend voor Next Bedovo ds 1, met een setstand van 25-22.
Al in het begin van de derde set was er, van de overtuiging die in de tweede set wel aanwezig was, niet veel meer over. Next Bedovo ds 1 liet slordig spel zien en Sittardia wist hier handig gebruik van te maken. In het begin kon Bedovo redelijk in de buurt blijven van Sittardia, maar gedurende de set werden er steeds meer fouten gemaakt over het gehele spel van Bedovo. Sittardia kon achter elkaar zeker tien punten te maken en dit zorgde voor een groot gat ten opzichten van de dames van Bedovo. Toch wisten de dames knap terug te komen, maar Bedovo was niet in staat om dit spel vol te houden en gaf de set af met een setstand van 19-25.
De vierde set was het inmiddels duidelijk dat de dames van Bedovo alles op alles moesten zetten om dit setpunt binnen te halen, om de kans op wist tegen Sittardia niet te verliezen. Dit zorgde er voor dat Bedovo al in het begin van de set een voorsprong op wist te bouwen. Echter werd deze voorsprong tijdens de set steeds kleiner, maar de dames waren vastberaden deze set niet af te geven aan Sittardia. De dames kwamen in de time out bij elkaar en vochten hierna weer voor elk punt, waardoor ze de set binnen konden halen met een stand van 25-22.
Een vijfde set moest de doorslag gaan geven. Al bij de start van deze set liet Next Bedovo ds 1 erg veel punten liggen, waardoor de inhalen van de achterstand bijzonder lastig werd. Omdat de vijfde set maar tot de vijftien punten gaat, was het snel duidelijk dat Bedovo weinig punten meer kon laten liggen. Toch kon Bedovo een aantal puntjes pakken op Sittardia, maar dit mocht niet baten. Bedovo ds 1 kon de achterstand niet meer ongedaan maken en moest de beslissende set afgeven met een stand van 15-9.
Het mag duidelijk zijn dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag erg belangrijk was voor de competitie. Next Bedovo ds 1 zal nu dus flink aan de bak moeten om dit jaar positief af te sluiten.
Aankomende zaterdag mag Next Bedovo Dames 1 het weer proberen tegen de koploper Polaris. Om 15.00 is de aanvang van de wedstrijd bij Polaris.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.