Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 verder in de personele problemen

Zaterdag 28-01-2017, de dames druppelen langzaam binnen in sporthal 't Hout in Helmond. Een wedstrijd, waar voor de verandering maar 15 minuutjes voor gereden hoeft te worden. Al is dit bij Lente in de auto misschien ook wel lang genoeg... Next/Bedovo D1 staat na het verlies van vorige week op de 11e op de ranglijst en Polaris staat als eerste op de ranglijst. De dames van Next/Bedovo D1 hebben deze wedstrijd dus niks te verliezen. Het wordt hopelijk een spannende wedstrijd die op het centre court gespeeld mag worden in 't Hout.

In het begin van de eerste set leek Next/Bedovo D1 onder de indruk van het spel van Polaris. Next/Bedovo D1 keek snel tegen een achterstand aan. De dames konden de storm die van Polaris af kwam uiteindelijk wel stoppen en mee volleyballen met Polaris. Het was voor Next/Bedovo D1 ondanks een aantal hele goede rallys niet mogelijk om het gat met Polaris te dichten. Deze set verloren de dames van Bedovo met 25-15.

Door het goede einde van de eerste set had Next/Bedovo D1 het gevoel dat er iets mogelijk was in Helmond. Er werd dan ook goed gestart in de tweede set en in het begin konden de dames dan ook een gaatje slaan van 2 punten. Het ging uiteindelijk gelijk op en werden veel mooie en goede rallys gespeeld. Halverwege de tweede set viel midden Kyona vd Hurk echter uit met een enkelblessure, waardoor er een beroep werd gedaan op de toch al kleine selectie van Bedovo D1. Lisa Ket zou Kyona in deze set op midden vervangen, aangezien Lente van Bree ook al met een gesloten sleutelbeen op de blessurebank zat. De dames konden nog goed bijblijven, maar uiteindelijk trok Polaris aan het langste eind en won de set met 25-19.

De derde set moesten de dames het oplossen met een creatieve opstelling. Maaike Koot zou Kyona vervangen op midden en Lisa Ket werd ingezet als diagonaal. Ondanks de wisselingen in de opstelling werd er goed gewerkt en met een aantal mooie aanvallen konden toch de nodige punten binnen geharkt worden door Next/Bedovo D1. Deze set werd jammer genoeg toch verloren met 25-18. Geen slechte uitslag na de wissels in de opstelling.

Dan nog de laatste vierde set. Er waren geen wisselingen in de opstelling mogelijk, dus er zat niks anders op dan met hetzelfde team te spelen. Verschillende keren konden de dames van Bedovo het scoren van Polaris uitstellen of zelf scoren. Hierdoor bleven er spannende rallys ontstaan, al was het wel al duidelijk dat Polaris de bovenliggende partij zou zijn in deze wedstrijd. Ook de vierde set werd uiteindelijk gewonnen door Polaris met 25-14.

Een 4-0 verlies tegen Polaris, waar Next/Bedovo D1 zich niet voor hoeft te schamen. Het is erger dat er weer een speelster geblesseerd is geraakt. Volgende week, 4 februari, zal Next/Bedovo D1 in Beek en Donk om 19.00 uur spelen tegen Havoc D2.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.