Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 knokt voor de punten

Zaterdag 4 januari stond er een thuiswedstrijd voor Next Bedovo Dames 1 op het programma tegen Hyundai Peters Janssen Stravoc DS2. Vorige week hadden de dames van Bedovo al goed spel laten zien tegen de koploper. Helaas werden er toen geen punten gepakt en raakte Kyona ook nog eens geblesseerd. Gelukkig kreeg Lente afgelopen woensdag van de arts groen licht en mag ze weer mee spelen. De opstelling werd wel wat omgegooid, aangezien de trainer Lente rustig wilde laten beginnen. Lente begon op de diagonaal en Maaike werd net als vorige week midden. Vol goede moed begon Bedovo aan de eerste set. Ondanks dat de opstelling anders was, liep het redelijk aan de kant van Bedovo. Er werd hard voor ieder punt gewerkt. Al snel bleek dat Stravoc Dames 1 geen gemakkelijke tegenstander zou zijn, maar dat er zeker wel wat te halen was voor de dames van Bedovo. Tot aan het einde van de set was het spannend. Helaas trok Bedovo Dames 1 aan het korte eind, alhoewel het close was. De 1ste set werd verloren met 28-30.

Na de 1ste set werd duidelijk dat Bedovo Dames 1 hier punten kon halen. Er zou nog meer geknokt moeten worden om daadwerkelijk punten binnen te halen. Bedovo speelde een goed en degelijk spelletje. Helaas had Stravoc een sterkte service, die Bedovo veel punten kosten. Tegen het einde van de set trok Bedovo wederom aan het kortste einde. De 2de set werd met 24-26 verloren.

De afgelopen 2 sets zaten de dames van Bedovo erg dicht bij een overwinning. De dames wilde graag weer een wedstrijd winnen, dus dan was het zaak om vanaf nu alles te winnen. De dames van Bedovo wisten dat het niet onmogelijk was, dus gingen er vol voor. Er werden mooie punten gespeeld en er werd hard gewerkt. De service van de tegenstander hadden de dames van Bedovo beter onder controle, waardoor er sneller geschakeld kon worden. Het harde werken van de dames werd eindelijk beloond met setwinst. Deze set trok Bedovo Dames 1 aan het langste eind met een setstand van 25-21.

De winst was nog steeds mogelijk, maar dan moest Bedovo Dames 1 ook deze set winnen. Er werd hard geknokt om de punten binnen te halen. Het harde werken werd ook door de scheidsrechter gezien en het goede acteerwerk van Maud ook. Maud was helaas net iets te laat bij een bal, maar dit werd gelukkig niet opgemerkt door de scheidsrechter. De dames van Bedovo gingen door, terwijl de dames van Stravoc al stonden te juichen. Helaas voor de dames van Stravoc had de scheidsrechter niet gefloten en legde Maaike de bal in het achterveld, waardoor Bedovo het punt kreeg. Dit betekende setwinst voor de dames van Bedovo. Stravoc begon te klagen bij de scheidsrechter, maar de scheidsrechter was duidelijk: "De bal was op de hand!". De 4de set werd dus 25-22 in het voordeel van Bedovo.

Er was nog steeds een kans om de wedstrijd te winnen, maar dan moesten de Dames van Bedovo de laatste set ook winnen. Helaas begon Stravoc met een sterke servicereeks, waar Bedovo geen grip op kon krijgen. Bedovo keek al snel tegen een achterstand van 7-0 aan. Gelukkig wisten ze de servicereeks eindelijk te onderbreken. Bij kantwissel was het 8-1 voor Stravoc, dus voor Bedovo zag het er niet gunstig uit. Auke maakte van de kantwissel even gebruik om iedereen bij elkaar te roepen. Dit zijn de dames van Bedovo niet gewend, maar toch bleek het te werken. De dames van Bedovo gaven alles om de winst naar zich toe te trekken. Monique mocht even lekker op de bank uitrusten en Lisa mocht de setwinst naar zich toe slepen. Het bleef tot het einde van de wedstrijd spannend, maar het harde werken van Bedovo werd beloond. De laatste set werd ook door Bedovo gewonnen met 16-14. Eindelijk hebben de Dames van Bedovo weer goed spel laten zien en heeft het ook tot punten geleid. Bedovo Dames 1 – Hyundai Peters Janssen Stravoc Dames 2: 3-2
De dames van Bedovo willen de toeschouwers bedanken voor de steun en de support! We hopen alle supporters en hopelijk nog meer supporters as zaterdag in Gemert te zien. Dan staat er wederom een derby op het programma. Hopelijk kunnen de dames van Bedovo hier ook wat punten halen, maar daar hebben ze wel support bij nodig. De wedstrijd wordt 11 februari om 18.00uur gespeeld in sportcentrum het Molenbroek. Hopelijk tot dan!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.