Volleybalvereniging Bedovo

Next/Bedovo Dames 1 verliest met uitgedunde selectie

In de jacht naar punten om wat hoger in de stand te klimmen, kwam Next/Bedovo DS1 afgelopen zaterdag de Jokers uit Maastricht tegen. De laatste keer dat we hen tegenkwamen, herinneren we ons als één groot fiasco en mogelijk het dieptepunt van het huidige seizoen. Er was dus iets recht te zetten.

De uitgedunde selectie (skiënde Maud, geblesseerde Kyona, Nienke Peters to the rescue) begon wat gelaten aan de eerste set. Maar ondanks dat de dames nog niet vol gas gingen, bleef het lang gelijk opgaan. Bedovo speelde bij vlagen prachtig, maar het aantal persoonlijke fouten lag hoog. Toen een fikse achterstand aan het einde van de set nog werd weggewerkt, leek het even heel mooi uit te pakken voor de dames. En toch viel in de eindfase de beslissing de andere kant op. De eerste set ging naar de Maastrichtse dames.

In de 2e set konden de Beek en Donkse meiden het tempo van de aanval van de Jokers niet breken. Al gauw keken ze tegen een fikse achterstand aan. Al konden een aantal lange ralleys het publiek vermaken, spannend werd het nooit. 13-25.

Gelukkig was de vechtlust terug in de 3e set. Een uitstekend spelende Lisa Ket zette de toon met een killer-block en een spannende set volgde. Aanvallend kon Bedovo eindelijk haar stempel op de wedstrijd drukken en het sterke midden van Maastricht kreeg wat moeite met de verdedigingslinie van Bedovo. Een puntje was zo ontzettend verdiend geweest, maar ook nu bleef Bedovo moeite hebben met winnen. In de eindfase zetten de Jokers een tandje bij en ontnamen Next/Bedovo DS1 de glorie. Met opnieuw 23-25 kwamen we opnieuw een heel klein beetje tekort.

In de vierde set was het verzet gebroken. Er zaten nog steeds mooie ralleys tussen, bij vlagen lieten de Beek en Donkse dames hun kunnen zien, maar persoonlijke fouten voerden de boventoon. Met 18-25 ging ook de laatste set mee in de tas naar Maastricht.

Met nog een aantal wedstrijden te gaan, wordt het nog een behoorlijke kluit om het seizoen zonder nacompetitie af te sluiten. Maar hee! We laten de koppen niet hangen. Volgende week gaan we vol gas de wedstrijd in tegen de nummer 2 van de competitie. Daar valt niets te verliezen dus vooral veel te winnen... Tijd om wat puntjes te pakken!

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.