Volleybalvereniging Bedovo

Next Bedovo Dames 1 pakt eindelijk weer wat puntjes!

Zaterdag 11 maart stond er een wedstrijd gepland voor Next Bedovo Dames 1 tegen Fit & Fysio/ VC Limac Dames 1 in het Limburgse Linne. De Dames van Limac stonden op de vijfde plek en wij stonden redelijk onderaan.

Toen de Dames van Bedovo de zaal binnen kwam lopen werd dit niet echt gewaardeerd, omdat er nog een andere wedstrijd bezig was moest Bedovo Dames 1 maar wachten in de kleedkamer. Maar dit mocht de pret niet drukken, want de eerste set werd zeer overtuigend gewonnen door Bedovo Dames 1. De opstelling was eigenlijk redelijk normaal, Silke en Maud op buiten, Maaike in de diagonaal, Lente en Auke op het midden en Monique in de spelverdeling. Dit bleef eigenlijk ook de hele wedstrijd nagenoeg hetzelfde.

Door een sterke servicebeurt van Monique kwam het team al snel op een voorsprong, de tegenstander wist deze beurt pas na ruim 8 punten af te pakken. De Dames van Bedovo waren het hier niet mee eens en maakte snel weer een punt waardoor Silke mocht gaan serveren. Ook Silke had een zeer harde en strakke service die de tegenstander maar niet onder controle kreeg. Mede hierdoor werd deze set al snel binnengehaald met 08-25.

In set twee zette de tegenstander iets meer druk, en de Dames van Bedovo maakte te veel kleine fouten. Het ging gelijk op maar op het einde was de tegenstander toch net iets sterker, waardoor deze set helaas naar de tegenstander ging met 25-23. Deze set zat Bedovo erg dicht bij een overwinning, dus ze begonnen de derde set vol goede moed omdat ze wisten dat ze wel meer punten konden behalen. Er werden mooie ballen gespeeld, maar ook al werkte ze er in de derde set nog zo hard voor het leverde niets op want ook deze set won Limac met 25-22. De vierde set moest dus wel voor Bedovo zijn om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Ze namen even de rust en na wat adviezen van Hans kon de vierde set beginnen. De dames van Bedovo zette wat extra druk en dit werd beloond met de set winst. Het was een mooie set met de uitslag 17-25.

De stand was 2-2 en dit betekende dat er een vijfde set gespeeld moest worden. Helaas bleek Bedovo niet genoeg kracht te hebben om dit laatste setje nog binnen te harken en al snel stond Limac op een voorsprong. De dames van Bedovo kregen het niet meer voor elkaar om het spel van Limac onder controle te krijgen en ook deze set ging met 15-7 naar de Limburgers.

De wedstrijd werd dus helaas verloren met 3-2, maar Next Bedovo Dames 1 mag toch wel heel trots zijn dat ze 2 hele mooie welverdiende punten mee terug mogen nemen naar Beek en Donk.

Copyright © 2019 Bedovo. All Right Reserve.