Volleybalvereniging Bedovo

Vertekend verlies voor Café thuis Bedovo Heren 1

Afgelopen zaterdag trad Cafe Thuis Bedovo heren 1 alweer aan voor zijn tweede thuiswedstrijd in het Sporthal D'n Ekker.
Gezien de smalle bezetting was dit keer oud (ster)speler Huub Vermeer gevraagd om wederom zijn (5e) rentree te maken in het vaandelteam van Bedovo.
Verder was captain Dennis van Skijndel weer terug van een vakantie en kon weer meedoen.
Dit keer kwam een onbekende tegenstander uit Panningen op bezoek. Vroeger bekend onder de naam Pansign, tegenwoordig Olympia genaamd.
Het team bestond uit een mix van jonge gasten aangevuld met enkel ervaren oude rotten.
Onze teamopstelling was als volgt; als spelverdeler Bart Knaapen, op het midden Koen Spier(kr)ing(s) en Huub Vermeer, op de buitenpositie Dennis van Skijndel en Bart Delpeut,
Op de diagonaal Remco vd Vorst en op de bank als reservespeler en coach Bart Rovers die onverwacht de nacht ervoor een innige relatie had met de wcpot.
Na de gebruikelijke zeer strakke warming up van de Beek en Donkse gladiatoren was men er klaar voor. Heel de tribune gevuld met lege plekken en enkele verdwaalde mensen.., begon Bedovo de 1e set niet geconcentreerd. Binnen no time namen de gasten een voorsprong van ongeveer vijf punten. Maar zoals wel vaker kwam de geoliede machine langzaam op gang en na een kwartiertje spelen stond de stand gelijk op 20-20. Wat volgde was een spannend sloteinde van de eerste set die helaas verloren ging met 26-24.
Op naar de tweede set. Hetzelfde zestal begon de tweede set wederom minder voortvarend. De pass liep niet goed genoeg, veel persoonlijke foutjes. De aanvalsmachine van Olympia kreeg steeds meer vertrouwen wat het voor de mannen van Bedovo niet makkelijker maakte. Deze set werd dan ook verloren met 25-19.
Om toch nog iets van de wedstrijd te maken en ook voor het publiek wat inmiddels was toegestroomd moest er toch echt uit een ander vaatje getapt worden.
De derde set ging van start. De mannen begonnen sterk en speelden constant. Het ging gelijk op tot 24-24. Helaas door persoonlijke fouten werd ook deze set verloren met 26-24.
Kortom drie sets verloren, waarvan er ook zomaar twee in het voordeel van Cafe Thuis Bedovo heren 1 hadden kunnen zijn.
Op naar set vier. In deze set kwam de ware kwaliteit boven van Cafe Thuis Bedovo heren 1. De pass kwam beter, aanvallen werden binnen gestompd, er werd als een sterk collectief gestreden. Waar de aanvallers van Olympia van letterlijk jongetjes naar figuurlijk mannen waren gegroeid door zelfvertrouwen werden ze na enkele killblocks weer timide jongetjes die nog de baard in de keel kregen en her en der wat flonsjes haar kregen. Deze set werd verdiend gewonnen met 25-19. Toch nog de eer gered zullen we maar zeggen.
Tot slot bedankt Cafe Thuis bedovo heren 1 nog de volgende mensen; De goed fluitende scheids Silke, de telster, het publiek, barvrouw/man A-Jet en Hans, Huub voor zijn verdienstelijke invalbeurt. Supporter Inse van Gelder die overigens vorige week een puike wedstrijd speelde.
Volgende week staat de uitwedstrijd om 20.00u tegen Bladel op het programma.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.