Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis/ Bedovo heren 1 sluit seizoen af op de 3e plek!

Het leek wel vorige week alsof het seizoen begon, zo snel is dit jaar weer voorbij gegaan. Zoals ik jullie aan het einde van het seizoen al heb verteld, bestaat Bedovo heren 1 nog maar uit 6 man. Deze 6 hadden een plan opgesteld om deel te nemen aan de competitie met behulp van oud Bedovo spelers, of spelers die vroeger ergens ander gespeeld hebben. Ten 1e wil ik deze personen namens heren 1 van harte bedanken voor het uit de brand helpen wanneer ze konden, hun inzet, hun tijd, hun plezier en enthousiasme (verdomme wat een moeilijk woord voor mij, lang leve autocorrect).

Ook dit jaar was de doelstelling van de heren handhaving in de 1e klasse. Met oude bekenden zoals VC Unitas, DKJO en VC Were Di wisten de mannen al dat er leuke wedstrijden aan zaten te komen, maar ook dat dit geen makkelijke wedstrijden zouden worden. Vorig jaar lieten de heren en de invallers zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om handhaving makkelijk te gaan halen, maar goed.......Een seizoen kan raar lopen. (Kijk maar eens naar hoe de mannen na de wedstrijd de kantine in gestrompeld komen) Wetende dat Remco zeker de eerste seizoenshelft zou missen door zijn blessure was heren 1 al genoodzaakt om iedere wedstrijd minimaal 1 invaller mee te nemen.

Op zaterdag 22 september 2018 was daar de 1e wedstrijd van het seizoen, tegenstander Livoc Liessel heren 1. Zonder echte (wedstrijd)voorbereiding wisten de heren hier uit te winnen met 3-1.
Die week erop was er geen wedstrijd, omdat 90% van het team onder zware invloed was van drank en vrouwvolk in Munchen voor de Octoberfesten. Ik kan jullie hierop alweer garanderen dat komend seizoen dit scenario zich weer zal voltrekken.
Nog nagenietend van dat weekend stond op 6 october 2018 wederom een uitwedstrijd op het programma, VC Athos. Dit team is inmiddels ook een bekende aan het worden van Bedovo. Hier werden geen fouten gemaakt en alle 5 de punten gingen mee terug naar Beek en Donk.
13 october 2018 was het dan zover, de allereerste thuiswedstrijd stond op de planning, Tegenstander Civitas. Waar Bedovo altijd goed was in de 3e set weg te geven, maken we er sinds een jaar of 2 sport van om de 4e set weg te geven. In deze wedstrijd was het niet anders, maar wel weer winst, 3-1.
Zaterdag 20 october was de 1e kraker van het seizoen aan de beurt, tegenstander de welbekende mannen van DKJO. Waar DKJO zich voorgaande jaren ieder jaar nestelde in de top, als het geen kampioen was, bleek het dit seizoen niet zo te zijn, Een flink gewijzigd team stond aan de deur van D'n Ekker. Bedovo heren 1 bewees zich zonder echt teveel moeite een goede dienst door 'gewoon' met 4-0 te winnen.
Met een weekje rust erna stond de volgende topper alweer op het programma. Skunk heren 2 uit Veghel. Een team dat afgelopen jaar gepromoveerd is uit de 2e klasse, met een bekende trainer langs de kant, oud speler van Bedovo heren 1 Quincy. Van horen zeggen ging dit team dit jaar voor het kampioenschap. Kampioensschaps aspiraties tegen handhanvings aspiraties. Een leuke, spannende pot volgde waar na 5 sets Bedovo zich winnaar mocht kronen.
5 gespeeld, 5 gewonnen. Kan me niet herinneren dat we ooit zo'n goede start hebben gehad van het seizoen. En juist dit met onze blessures, afmeldingen en soms beperkte inzetbaarheid. Dit geeft alleen maar meer aan dat onze invallers zich nog op een mooi niveau kunnen en mogen laten zien en dit ook waar maken, chapeau!
Maar toen kwam die ene zaterdag, zaterdag 10 november 2018. Zwarte wolken hadden zich al samen gepakt boven Beek en Donk, dit kon niet veel goeds voorspellen! De een was onder een ladder door gelopen, de ander had een zwarte kat gezien en wie weet welke perikelen er nog meer zijn gebeurd van te voren, maar Bedovo was geen schim van zich eigen in deze wedstrijd. Dit resulteerde jammerlijk genoeg ook in een 4-0 verlies. De 1e nederlaag van het seizoen.
Gelukkig kreeg Bedovo op zaterdag 17 november 2018 de kans om zich te revancheren tegen het bekende VC Were Di uit Gemert. Bedovo was niet alleen gebrand om revanche te nemen voor het verlies een week eerder, maar ook om de aansluiting bij de top te houden. Na een 3-0 voorsprong was het weer die 4e set die een smetje gaf op de uitslag, maar toch weer winst en 4 punten in de pocket.
Na op papier 4 zware wedstrijden, krakers en uitputtingslagen te hebben gehad moesten de heren op bezoek bij nieuwkomer Gepidae heren 2 uit Tilburg. Niet wetende wat ze moesten verwachten kwamen ze aan bij een studentenvereniging. Na een pijnlijk verloren 1e set zorgde een kleine positiewissling aan de kant van Bedovo ervoor dat er uiteindleijk toch weer 4 punten bijgeschreven konden worden.
Dat Bedovo naar een paar weken vrij snakte werd ook duidelijk in de laatste wedstrijd van 2018. Thius tegen Flamingo's 56 heren 2. Nadat de 1e set makkelijk werd gewonnen zakte het spel in elkaar als wanneer je de verkeerde steen bij Jenga eruit trekt. Bedovo was gebrand om tijdens de 1e seizoenshelft de schade van verloren wedstrijden te beperken tot 1. Bedovo wist een 2-1 achtertand nog om te buigen naar 2-2, maar moest in de 5e set toch de meerdere erkennen in de tegenstander, 3-2 verlies.
Tijdens deze pauze van een paar weken kon Bedovo heren 1 toch terug kijken op een zeer goede 1e seizoenshelft. 7 wedstrijden gewonnen en 2 verloren. Door deze, mag ik toch wel zeggen, geweldige prestatie staat Bedovo hoog op de ranglijst, ruim boven de positie voor handhaving.

Ook de 2e helft begon Bedovo sterk. Gelukkig keerde ook in deze tijd de langdurig geblesseerde Remco weer langzaam aan terug. De eerste 2 wedstrijden tegen DKJO en Athos werden overtuigend gewonnen, waarna Bedovo tegen een zeperd aan liep in Venlo, 3-1 verlies tegen Civitas.
Lang kon Bedovo hier niet om treuren, want ook in de 2e helft stond er een pittig programma op het lijstje. Waar eerst nog VC Volt aan de kant werd gezet met 3-1, stonden respectievelijk de nummer 1, 2 en 3 op dat moment op het programma. In 3 weken tijd kon Bedovo kijken waar het zich een beetje kon gaan nestelen. Werd het aansluiting/behoud van de top, of zakten ze weg richting de middenmoot. Waar Bedovo thuis nog 2 sets af gaf aan Skunk, werd er uit de volle buit mee terug genomen. Een zeer welkome overwinning, maar ook een goed gevoel voor de wedstrijd die erop zou volgen. Lijstaanvoerder VC Unitas kwam op bezoek. Brandend op revanche liet Bedovo zien waar het in staat is als het zich helemaal geeft en het ook gaat lopen, De koploper werd met 3-1 naar huis gestuurd, waarbij de mannen van Bedovo zich steeds meer richting de nummer 1 positie begonnen de kruipen.
De laatste was VC Were Di, jammerlijk genoeg een 3-2 overwinning voor de heren van Bedovo. Je leest het goed, jammerlijk genoeg. De scheidsrechter floot, tot ontzetting en verbijstering aan beide kanten, zo slecht in het voordeel voor VC Were Di dat Bedovo zich op andere dingen ging focussen. Maar goed.....het zij zo.
Het leek wel of Bedovo dit gevoel mee nam naar de wedstrijd erop, uit tegen VC Volt. Bedovo kwam niet in zijn ritme en VC Volt maakte hier dankbaar gebruik van. 3-2 verlies tegen VC Volt.
De nummer 1 positie kroop weer steeds verder weg van Bedovo.
Met nog 5 wedstrijden te gaan had Bedovo het nog altijd in eigen hand mocht de nummer 1 een fout maken, het verschil was immers maar 1 punt.
Met 5 punten uit de wedstrijd tegen Gepidae kwam de grootste tegenslag, 3-1 verlies uit bij Olympia heren 1. De mannen van Bedovo konden de druk niet meer hoog houden voor Unitas nu.
Bedovo wist zich de week erop wel weer te revancheren tegen Olympia door ze met een 4-0 nederlaang naar huis te sturen.
Met 4 punten achter was het kampioensschap nog altijd mogelijk, er waren toen nog 10 punten te vergeven.
Door 5 punten mee uit Gennip te nemen tegen Flamingo's, wist Unitas ook dat ze de laatste wedstrijd minimaal 2 sets moesten winnen.
Bedovo speelde de laatste wedstrijd thuis tegen Livoc. Waar de 1e set makkelijk werd gewonnen, werd tussentijds gekeken of de stand van Unitas er al op stond. Jammerlijk genoeg voor de heren van Bedovo had Unitas met 3-1 gewonnen. Bij deze namens Cafe Thuis/Bedovo heren 1, Proficait VC Unitas heren 1 met het behalen van het kampioenschap in de 1e klasse 2018-2019!
De fut was eruit, de energie verdwenen, de werklust op vakantie gestuurd. Livoc maakte hier dankbaar gebruik van om zo deze wedstrijd te winnen.

Eindresultaat, een hele verdiende 3e plek, 7 punten achterstand op de uiteindelijk nummer 1, en 1 punt achter de nummer 2.

Cafe Thuis/Bedovo heren 1 kan dus terug kijken op een zeer geslaagd seizoen ondanks enkele blessures. Ik wil nogmaals alle invallers bedanken, want zonder jullie was dit absoluut niet mogelijk geweest om überhaupt al te volleyballen, laat staan om een top notering neer te zetten. Vandaar een eervolle vermelding in dit verslag:
-Pieter-John Wessels
-Joost van Vijfeijken
-Dennis Brouwers
-Jaap Derks
-Huub Vermeer
-Inse van Gelder
-Paul Verhoeven
-Harry Raaijmakers
Ook wil in de alle supporters bedanken voor de steun en aanmoediging in zware en goede tijden. (We weten dat ons spel niet om aan te zien is op z'n tijd

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.