Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 start de competitie met een overwinning

Zaterdag 28 September was het weer zover. De 1e wedstrijd van het seizoen voor de godenzonen van sponsor Café Thuis.
Bedovo HS 1 mocht de 'wei' weer in. Good old Inse van Gelder werd bereid gevonden om aan te sluiten ter vervanging van de afwezige PJ.
Er werd afgetrapt tegen de jonge honden van Hovoc H2.
Onder leiding van interim coach Ruud van Neerven vond er een imponerende warming up plaats.
Na deze uitputtingsslag werd er gestart met de 'vaste 6'. Te weten Bart K als set upper met Remco in de diagonaal, Dennis en Bart R als passer loper, Koen en Delneuk op de middenpositie. De gehele wedstrijd was te zien dat de intensieve trainingen hun vruchten af hebben geworpen. Bart K was als vanouds. Ik laat de interpretatie aan de lezer of dit goed of slecht is. Het ketsende team onder leiding van Dennis zag de ballen regelmatig niet bij de set upper komen. Dit alles maakte dat het toegestroomde publiek niet echt kon genieten van het spel van het vaandelteam van Bedovo.
Tegenstander Hovoc verdedigde ontzettend veel en zorgde af en toe voor enige wanhoop aan Beek en Donkse zijde. Dankzij de jarenlange ervaring sleepten de mannen de 1e (25-21) en 2e set(25-19) binnen op routine. Het hoogtepunt van deze sets was de achterwaartse onderhandse setup van Bart K van buiten het veld naar het midden. Tot verbazing van iedereen was deze bal zo goed dat Koen de bal snoeihard binnen hamerde. De 3e set was ook weer als vanouds. Voor de vaste lezer van onze verslagen is het bekend dat Bedovo H1 in de 3e set meent er al te zijn. Dit zorgt er regelmatig voor dat er erg mak gestart wordt in deze set. Helaas was dat ook dit keer het geval. Door slechte passes, weinig aanvallende oplossingen en geen blokverdediging keek Café Thuis Bedovo HS1 al snel tegen een achterstand van 6 punten aan. Af en toe sloot het team nog aan bij de tegenstander uit Horst. Het spel was echter niet goed genoeg om de set binnen te slepen. Helaas werd deze set verloren. De 4e set kwam Inse in het veld voor Remco. Delneuk verhuisde daarmee naar de diagonaal en Inse op de bekende middenpositie. De toon werd direct gezet door van Gelder. Zijn 1e balcontact was perfect en bediende Bart K op maat. Deze set was er geen vuiltje meer aan de lucht en werd verdiend gepakt met 25-18. Daarmee is de 1e wedstrijd in de race naar het kampioenschap gewonnen en staan de 1e verliespunten ook weer genoteerd. Dank aan de invallers en vaste supportersschare. Volgende week hebben de mannen een weekje rust voor een bierfeestje in Munchen. De week daarna mogen de heren weer de wei in. Decor van deze wedstrijd is Sporthal D'n Ekker. Tegenstander is VC Athos. Aanvang 19 uur. Tot dan!

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.