Volleybalvereniging Bedovo

De Cafe Thuis Bedovo Heren 1 pruttelt door.

Beste afwezige vaste kern van Bedovo Heren 1. Dat menig teamlid net zo oud is als de fossiele brandstof, die in de Bedovo diesel gaat, mag geen verrassing zijn. Wat mogelijk wel een verrassing is, is het volgende:

Doelstelling van top 5 is inmiddels bijgesteld naar titel binnen halen!

Niet omdat wij ons zo goed achten. Maar gewoonweg omdat wij (lees Bart Delpeut) het wel mooi vinden geweest en willen stoppen op het hoogtepunt. Dat daad bij het woord wordt gevoegd blijkt wel uit het feit dat wij voor de 2de keer compleet zullen aantreden in speelronde 9?

Verzaker op 19 oktober in de uitwedstrijd tegen Livoc was Bart Rovers. Wederom was Dennis Brouwers bereid om samen met Dennis uit Schijndel op de buiten positie de ballen naar binnen te pompen. Bart Delpeuk en terug van weggeweest Coen Springs? Namen de middenposities in. Zoals u inmiddels wel zult weten mocht Bart Knaapjes de lijnen uitzetten en onze Vorst in de dia.

Waar wij als Bedovo zijnde altijd even wakker moeten worden, bleek vandaag niet zo naar boven te komen. De servicedruk van de Liesselse heren was niet zo hoog, waardoor de ballen achterin redelijk werden opgevangen. Hierdoor kon Bart de ballen mooi verdelen en is het scoren vervolgens niet zo moeilijk meer. Niets ten nadelen van de tegenstander maar net zoals de Bedovo heren, zijn ook zij niet heel groot waardoor het blok redelijk omspeelt kon worden. Hierdoor werd het in de eerste set nooit echt spannend.

Dit bleek wel anders in de tweede set. Tot ergens in de 20 punten heeft Livoc de voorsprong gehad. Met vooraan in de set zelfs een 8-2 voorsprong. Dit was met name te wijten aan de onzekerheid in de servicepass. Tel daarbij nog een tweetal gemiste touché ballen en een service met scherm bij op en de frustratie kwam tevoorschijn. Dit werd in de time-outs omgezet in focus en met behulp van een floater service van Koen was het tij op tijd gekeerd.

Bart Knaapen bleek duidelijk niet onder de indruk van de floater service van Koen, toen meneer eigenhandig liet zien dat je ook gewoon tot 0-12 kunt serveren. Waar de middenman op de 3 meter al een bal op zijn hoofd geserveerd kreeg, bleek de rest ook weinig antwoord te hebben. Als de bal al aan het net kwam, was dat vaak te scherp waardoor Brouwer en Koen als een stel hyena's klaar stonden om de bal terug te meppen. Het ging uiteindelijk mis toen Koen als een natte krant een duel aan ging. De rest van de set was meer een formaliteit.

Nu de winst binnen was, diende alleen de laatste set nog binnengehaald te worden. Dat wij coach Ruud van Neerven de volgende keer rustig bij de dagbesteding kunnen laten, bleek toen de heren het tactisch vernuft kregen om 1 rotatie terug te draaien. Hierdoor kon Bedovo Heren 1 na 1 punt meteen weer aanspraak maken op das service-kanone. 1 Rotatie terug resulteerde in een startopstelling met 4 man aan het net en twee middenmannen die naast elkaar stonden. Ach kleinigheidjes blijf je houden. Ook deze set werd uiteindelijk gewoon binnengehaald.

Setstanden:
12-25
23-25
9-25
20-25

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.