Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis/ Bedovo Heren 1 verliest tegen Saturnus HS1

Zaterdag 26 oktober stond de volgende thuiswedstrijd op het programma van het vaandelteam van Cafe Thuis Bedovo heren 1 tegen een jeugdig Saturnus. Ditmaal was wederom Koen Spierings iets met bier drinken.. absent waardoor Inse van Gelder en Pieter-John wederom waren ingevlogen om de heren de helpende hand te bieden.

Na een geweldige warming-up onder begeleiding van stevige bonkende beats van oldskool thunderdome begonnen de mannen tegen de wedstrijd. Met als steun en toeverlaat Ruud van Neerven als mental inspirator, coach begonnen de volgende zes gladiolen de 1e set. Bart Knaapen als spelverdeler, Remco "Vorst" in de diagnonaal, op buiten Dennis v Skijndel en Bart Rovers, op het midden Bart "kampioensdriftig" Delpeut en Inse 'good old gogogadget' van Gelder.

Al naar een paar ballen was het duidelijk dat er vandaag behoorlijk gevochten moest gaan worden voor elk punt. De jonge honden van Saturnus hadden er zin in. Het kreunde en kraakte van alle kanten bij de mannen van Bedovo, maar de set ging toch gelijk met elkaar op. Helaas hadden de mannen van Saturnus een paar blokborden meegenomen waar de aanvallers van Bedovo zich geen raad mee wisten. In het midden van de set nam de tegenstander afstand en vergrootte het gat steeds meer. De eerste set werd dan ook relatief kansloos verloren met 25-14.

Dit zou wel weer eens een vechtmiddagje kunnen worden om kans te maken op de winst. Zo gezegd zo gedaan werd er in de tweede set een heel klein schepje bovenop gedaan. Door degelijker te spelen konden de mannen de aanvalsmachine eindelijk in stelling brengen en onder andere Dennis van Skijndel kon van hartenlust scoren zoals in zijn jongere jaren toen hij nog geen vies baardje had.

Zet daar tegenover ook nog eens de lijpe servicereeks van Remco en Bedovo had zowaar kans om de tweede set binnen te halen. Helaas door wat dubieuze beslissingen van de scheids, die overigens voor het eerst op de bok zat en verder goed floot, kwam Saturnus nog langszij. Helaas werd ook deze set verloren met 26-24.

In de derde set rechten de mannen nogmaals de kromme ruggen maar tevergeefs. Heel de set ging de stand gelijk op, alleen op de belangrijkste vijf punten ging het helaas weer mis. De set ging verloren met de cijfers 25-21. De vierde set was PJ in het veld gekomen voor Remco. PJ zal deze wedstrijd nooit meer vergeten na zijn kill block wat hem ongetwijfeld een romantische avondje zal hebben opgeleverd. Lange tijd had Bedovo een ruime voorsprong van 6 punten. Alleen op het laatst werd het toch nog een klein beetje spannend. Maar door flink wat vechtvolleybal kwam het oude maar lastig te knakken Bedovo heren 1 toch nog op setpoint. Deze werd verzilverd en er was toch nog een puntje voor de mannen.

Al bij al toch een heel vermakelijke wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer een leuk schouwspel was.

Bedankt voor de invallers, de toeschouwers. Volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen!

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.