Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo H1 wint uitputtingsslag

Zaterdag 2 November stond alweer de vijfde wedstrijd van de competitie op het programma. Op voorhand beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want tegenstander Peelpush H2 stond bovenaan de ranglijst. Zoals gebruikelijk was het team van Café Thuis Bedovo H1 niet compleet, maar gelukkig waren speler/coach Ruud van Neerven en Joost "Toeter" van Vijfeijken bereid om mee te spelen. De wedstrijd werd gespeeld in De Dreef, omdat Bedovo thuishonk D'n Ekker helaas niet beschikbaar was.

Normaal gesproken heeft Cafe Thuis Bedovo H1 een halve set nodig om op stoom te komen, maar gelukkig viel dat deze keer wel mee en werd de eerste set goed gestart. De mannen uit Meijel lieten zich echter ook niet onbetuigd, waardoor het spel op en neer golfde en de stand gelijk op bleef gaan. Aan het einde van de set waren het de ervaren mannen uit Beek en Donk die aan het langste eind trokken en de eerste set met 25-22 binnen haalden. Het was wel duidelijk dat dit een pittige wedstrijd ging worden en dat er voor elk punt geknokt moest worden.

Helaas was deze waarschuwing niet voldoende en kwam Café Thuis Bedovo H1 in de tweede set meteen op achterstand. Met name de buitenaanvaller van Peelpush scoorde veel te makkelijk, waardoor Café Thuis Bedovo H1 in de achtervolging moest. Door de uitstekende servicedruk van Bart R en Joost werd de achterstand echter langzaam kleiner en aan het einde van de tweede set stond er een zwaar bevochten 25-22 eindstand op het scorebord.

Ook in de derde set waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in een ware volleybalshow met lange rally's, domme fouten, mazzel balletjes en prachtige punten. Ondanks de harde klappen van Dennis van Schijndel en Koen Spierings waren het de gasten die de derde set met 22-25 wisten te winnen.

In de vierde set ging het spektakelstuk verder. De meeste spelers van Café Thuis Bedovo H1 moesten tijdens de set wissel en de time-outs aan de beademing, maar bleven toch knokken voor elk punt. De teams gaven elkaar geen strobreed toe wat leidde tot een spannende slotfase. Met een uiterste krachtinspanning wilde Café Thuis Bedovo H1 een vijfde set voorkomen. Er werd ongekend hard gewerkt, maar helaas... Met enige hulp van de netband waren het de mannen van Peelpush H2 die de vierde set met 23-25 naar zich toe trokken.

Dus toch een alles beslissende vijfde set. Coach Ruud van Neerven inspireerde het team nog 1 keer om alles uit de kast te halen, want 2 nederlagen op rij is voor natuurlijk Bedovo onwaardig en gewoon niet acceptabel. Het team richtte zich op en speelde alsof de wedstrijd net begonnen was. De tegenstander had al deze hernieuwde energie (terecht) niet meer verwacht en liet zich totaal overdonderen. Met 15-7 bleef de overwinning verdiend in Beek en Donk (al stonden we in Aarle-Rixtel te spelen).

Tot slot nog een paar interessante wetenswaardigheidjes over deze wedstrijd. Wist u dat:

- Lara deze moeilijk en intense wedstrijd goed heeft gefloten
- Remco voor het eerst deze competitie geen bal door zijn handen heeft laten ketsen
- Ruud foutloos gespeeld heeft (uiteraard)
- Bart R de leiding heeft genomen in het time-out klassement
- Joost er achter kwam dat volleyballen een stuk intensiever is dan toeteren
- Dennis de duim van de Peelpush spelverdeler een prachtige paars/blauwe kleur heeft gegeven
- Koen op het midden niet te stoppen is, maar steeds vergeet aan zijn Asakim score te werken
- We hopen dat de scouts van Were-di genoten hebben van de wedstrijd (let op: volgende week spelen we met totaal andere spelers in een andere opstelling)
- Het erg leuk was dat D1 was komen kijken
- De trouwe meegereisde supports hartelijk worden bedankt voor hun aanwezigheid en ondersteuning

Volgende week staat om 17:00, in de oude vertrouwde D'n Ekker, de derby tegen Were-di op het programma. Komt dat zien!

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.