Volleybalvereniging Bedovo

Café thuis Bedovo heren 1 pakt volle winst in derby

Zaterdag 9 november moesten de heren van Café thuis aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst were-di. Een bekende tegenstander voor de heren en altijd een wedstrijd die garant staat voor spektakel. Deze week kon er wederom gerekend worden op de aanwezigheid van Dennis Brouwers zodat er met 7 man begonnen kon worden.
Nadat de heren uit Gemert met de lijndienst gearriveerd waren (in de veronderstelling dat er mogelijk winst te vieren was) en klaar waren voor de wedstrijd kickte Bedovo goed van start door gelijk een voorsprong te nemen in de eerste set. Het leek goed te gaan totdat er toch weer wat gemakzucht in glipte bij de heren. Door een slechte passing moest Bart letterlijk de benen onder zijn reet vandaan lopen en kwam Were-di langszij. Met wijze woorden van coach Ruud werd maar eens duidelijk gemaakt dat zij in de recreanten competitie bijna van tegenstander Were-di kunnen winnen en dat het toch wel een kleine noodzaak is dat ook de heren er met de volle winst vandoor moesten gaan. Het bleef spannend tot aan het einde van de set maar met kunst en vliegwerk wist Bedovo de winst naar zich toe te trekken (25-23).
De tweede set liet Bedovo meer van zich zien. Door een rotatie in de posities werd het team met meer aanvalskracht de tweede set ingestuurd. Met een sterke servicebeurt van Bart stond er direct een voorsprong van ruim 6 punten op het scorebord. De rest van de set was Were-di niet bij machten om bij te komen en ging de set redelijk eenvoudig naar Café Thuis. (25-19)
De derde set blijft altijd een ding. Of de heren nu al denken dat ze kampioen zijn, dat het allemaal aan komt waaien of is het gewoon ouderdom het blijft een lastige set. Were-di nam brutaal de voorsprong nadat de heren uit Beek en Donk de pass niet onder controle kregen. Op wilskracht wist Bedovo de set toch nog spannend te maken en was het billenknijpen aan het einde van de set. Met oogstrelend aanvalsspel en hier en daar een uitstekende redding was het geluk aan Beek en Donkse zijde. (28-26).
Dat de heren week in week uit kunnen rekenen op versterking prijst hen gelukkig maar in de vierde set bleek nogmaals eens dat hoe krap de bezetting ook is, het team in de breedte onvoorstelbaar veel mogelijkheden heeft. Door in de laatste set Bart naar de kant te halen en Remco als spelverdeler in te brengen werd er zonder problemen op een 4-0 overwinning afgestevend. Of het nu een set-up met een arm was, zuiver achterover op de diagonaal of achter de drie in de leegte. Bedovo liet maar weer eens zien waar het dit jaar voor strijd. Pieken op het hoogtepunt. Het verzet was gebroken aan Gemertse zijde en er was geen wil meer aanwezig waardoor Bedovo wel erg gemakkelijk de laatste set binnenhaalde. (25-15)
Wederom een 4-0 overwinning wat voor aansluiting zorgt met de top. Zoals het hoort werd er sportief een biertje gedronken met de mannen uit Gemert die samen het licht uit deden.
Bedovo dankt alle supporters en een uitstekende scheidsrechter Maud

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.