Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo Heren 1 met veel moeite langs Havoc Heren 1

Zaterdag 16-11 stond de volgende horde voor het kampioenschap op het programma; Havoc HS1
Ditmaal met een voltallige eigen selectie aangevuld door good old Jaap D.
Tijdens het inspelen werd al duidelijk dat de heren het vandaag lastig gingen krijgen. Het team is niet gewend om met de MiKaSA bal te volleyballen. Dat bleek ook ditmaal het geval. Tijdens het inslaan had Bart K veel moeite om de ballen onder controle te krijgen en sprongen deze alle kanten op.
Set 1 startte de mannen met het vaste basisteam. De vaste lezers weten wat dat betekent voor de opstelling.
Vanaf moment 1 stond het vaandelteam uit Beek en Donk onder druk en had veel moeite om de bal onder controle te krijgen. Dit resulteerde in een rommelige start. Café Thuis Bedovo H1 toonde veerkracht en vocht zich vele malen terug van een achterstand. Helaas was het niet voldoende en werd de 1e set verloren met 25-23. Tijdens de setwissel wisten de mannen dat het team deze zaterdag kwalitatief onder de maat was en dat de heren het vooral van vechtvolleybal moesten hebben, iets waar het team mee bekend is. Geen vuiltje aan de lucht dus.
Set 2 begon een stuk beter. Het team was nog steeds geen schim van de ontketende matadoren tegen Were Di of Peelpush, maar er werd al snel een gat geslagen. Bedovo HS 1 kreeg de punten zeker niet cadeau. De scheidsrechter zag de in- en uitballen prima. Hij was echter niet scherp op voetfouten, netfouten, opstellingsfouten en last but not least de juiste techniek. Ja beste lezers, bij het volleybal is het niet de bedoeling dat je lang contact hebt met de bal. Iets waar de spelverdeler bij de tegenpartij nog geen kennis mee heeft gemaakt. Maar goed, de scheidsrechter ging er niet beter van fluiten, dus moesten we het zelf doen. Uiteindelijk is dat prima gelukt en werd set 2 binnen geharkt met 19-25. Set 3 was min of meer een kopie van de 2e set. Scheidsrechter floot nog steeds slecht, Havoc H1 ging op dezelfde technische voet verder en Bedovo H1 bleef moeite houden met het onder controle krijgen van de bal. Gelukkig sleepten de mannen deze set wel binnen met 22-25. Volgens afspraak kwam Jaap D. de 4e set binnen de lijnen. Jaap liet direct zien waarom hij zo'n gewaardeerde kracht is. Hij bracht meer rust in de passing waardoor H1 de wedstrijd iets meer onder controle kreeg. De scheidsrechter drukte helaas wederom een stempel op de wedstrijd. Of het nou express was of dat hij niet beter kan weten we niet, maar het was belabberd. De frustraties bij H1 liepen hoog op en het team speelde meer en meer tegen zichzelf. De tegenstander speelde niet groots maar maakte dankbaar gebruik van de fouten aan Beek en Donkse zijde. Het vaandelteam kreeg het tij niet gekeerd en ging ten onder met 25-20. Een beslissende 5e set moest er aan te pas komen. Bedovo HS 1 weigerde zich als makke lammetjes te laten slachten. Het team was van de meet af aan scherp onder leiding van een uitstekend verdedigende Jaap D. De kantwissel vond plaats op een stand van 4-8 in het voordeel van Bedovo. Havoc HS 1 sputterde nog even tegen maar moest uiteindelijk hun meerdere erkennen. Bedovo HS 1 pakte de 5e set met 15-10 en stelde daarmee de overwinning veilig. Ondanks een collectief falen wel een overwinning. Een compliment naar het gehele team. Zaterdag 23 November om 16:30 staat de uitwedstrijd tegen Volt HS4 op het programma. Het 1e herenteam heeft het tijdens uitwedstrijden tegen dit team al vaker lastig gehad. Hopelijk kan het team zich opladen en laten zij zich volgende week het kaas niet van het brood eten.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.