Volleybalvereniging Bedovo

Bedovo heren 1 zet winst reeks voort in strijd om het kampioenschap

Op zaterdag 30 november stond er weer een keer een thuiswedstrijd op het programma. De heren van Bedovo strijden tot op heden nog goed mee om de nummer 1 positie, en dit gaat ze tot nu toe nog goed af. Volgende slachtoffer op de lijst waren de mannen van Civitas uit Venlo. Dit team heeft 2 wedstrijden minder gespeeld, en staan 8 punten achter op Bedovo, zaak voor Bedovo dus om te winnen en de voorsprong te vergroten. De rede dat de mannen van Bedovo dit jaar zo hoog staan komt waarschijnlijk door het feit dat de heer Delpeut gebrand is op het kampioenschap, waarschijnlijk zodat hij dit dan kan vieren met zijn toekomstige zoon die rond die periode geboren word. Dat we Civitas niet mogen onderschatten werd vorig seizoen al duidelijk toen de uitwedstrijd nagenoeg kansloos verloren werd. Tijd voor revanche dus!

Aangezien de vaste 6 strijders aanwezig waren, plus de succescoach, werd er toch beroep gedaan op Dennis 'Dn Hakkelaar' om het team te komen versterken. Zoals al vaker te lezen is in de verslagen wijkt de startopstelling nooit niet veel af. Ook ditmaal werd gestart met de vaste 6. Rovers en van Skijndel op buiten, Koen 'eigen huis eigenaar vanaf 1 februari' Spierings en Dennis 'Dn Hakkelaar' Brouwers op midden, waar de spelbederving word gedaan door de heer Knaapen en de diagonaal bezet werd door Remco 'ik woon weer in een eigen huis' van de Vorst.

De 1e set ging gelijk op, waarbij de foutenlast van Bedovo zo hoog was dat de tegenstander makkelijk mee kon komen. Bedovo haalde niet haar gewoonlijke niveau, en dit kwam hun duur te staan na een gevaarlijke servicereeks van Civitas. Waarschijnlijk was Koen al bezig met welke kleuren hij de muren moet gaan maken, of welke meubels hij moet kopen, of hoeveel vrouwen tegelijk er in zijn bed mogen, maar hij was niet bezig met hoe moet ik een goede pass brengen. Gelukkig waren zijn teamgenoten zo vriendelijk om Koen te ondersteunen in deze moeilijke periode waarna de draad langzaam aan weer opgepakt werd. Helaas was dit net te laat en werd de 1e set verloren met 23-25.

De 2e set werd een lichtelijke kopie van de 1e set. Bedovo kwam niet in hun spel, mede door het goede spel van de tegenstander. Op het einde van de set leek Bedovo weer aan het kortste eind te trekken met een achterstand van 22-24. 1 opleving was genoeg om terug te komen naar 24-24, daarna 25-25, daarna 26-26 waarna een killblock van Dhr Spierings de stand naar 27-26 bracht. Meteen hierna maakte Bedovo het af waardoor met 28-26 de 2e set werd gewonnen.

Hierna kwam Bedovo meer in haar spel en leek het verzet bij de heren uit Venlo gebroken. Zo werden set 3 en 4 een formaliteit. Deze sets werden respectievelijk gewonnen met 25-17 en 25-19. Wat zeker niet mag ontbreken in dit verslag is de 1e pul van het seizoen!!! Zo is er bij de heren van Bedovo de afspraak wanneer je de tegenstander op zijn hoofd raakt dat je een pul bier krijgt. Deze eer behoort toe aan Bart Delpeut, die met een snoeiharde aanval op midden de libero omver sloeg.

Volgende week zijn de heren vrij om even de batterij op te laden om daarna op 14 december de uitwedstrijd tegen Shock te gaan spelen.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.