Volleybalvereniging Bedovo

Cafė thuis bedovo heren 1 brengt spanning terug in competitie na 4-0 nederlaag

Zaterdag 11 januari mochten de mannen van Bedovo weer aantreden. Na een welverdiende kerst / nieuwjaar break van bijna 5 weken werd het weer eens tijd om te laten zien waar bedovo heren 1 goed in is. Het vrijwillige aanbod van Joost om mee te doen werd met open armen ontvangen zodat er weer gestreden kon worden om een bankplaats.
De thuiswedstrijd werd redelijk gemakkelijk gewonnen tegen het momenteel laag geklasseerde Hovoc. Na het nodige gezever aan tafel en een flinke warming-up kon het spektakel beginnen. De eerste paar punten zat bedovo er lekker in. Passing oké, spelverdeling op orde en scorend vermogen prima. Echter na een punt of 10 kwam de klad erin bij de heren. Het liep niet lekker en de beleving was ver te zoeken. Dit is overigens de hele wedstrijd het geval geweest. De kleine voorsprong die de heren hadden opgebouwd bij 10-7 werd zorgvuldig weggepoetst door de jonge honden van Hovoc. De rest van de set kon bedovo geen voorsprong meer pakken en werd aan het einde van de set er vakkundig ingesloten en verloor de set met 25-21.
De opvolgende sets leken veel op de eerste. Door slecht oplossend vermogen aan bedovo zijde en ontelbare servicefouten zat Bedovo geen moment in de wedstrijd. Bij 9-8 pakte bedovo de laatste voorsprong en bij 22-22 leek het even spannend te worden maar iedere keer trok Hovoc aan het langste eind. Met 25-22 en 25-23 tot gevolg. De vierde set leek bedovo toch een punt mee naar huis te nemen maar wist op nonchalante wijze deze kans om zeep te helpen. Het was typerend voor de wedstrijd. Bij een stand van 15-22 dachten de mannen het wel over de streep te trekken. Maar vooral de passing liet te wensen over. Met een servicereeks van 10 wist Hovoc de wedstrijd uit te maken. 25-22. Een verliespartij die Bedovo volledig aan zichzelf te danken heeft. Maar bij de kwaliteiten van de scheidsrechter mogen ook de nodige vraagtekens gezet worden. Verkeerd toepassen van regels en zo nu en dan wel erg opzichtig voor de thuispartij fluiten resulteerde niet alleen in een gele kaart maar ook in de nodige frustratie.
Een treurige wedstrijd die vooral voer was voor een passende titel van dit verslag. Hoe dan ook is de spanning weer terug in de competitie. Platte kar gaat even terug naar binnen en de mannen zullen volgende week weer vol aan de bak moeten.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.