Volleybalvereniging Bedovo

Café Thuis Bedovo heren 1 verslaat opnieuw koploper in topper!

Na vorige week een solide wedstrijd te hebben gewonnen tegen de hekkensluiter, moest Café Thuis Bedovo Heren 1 deze zaterdag aantreden tegen de koploper te weten Peelpush heren 2 in Meijel.
De eerste wedstrijd tegen deze heren werd gekenmerkt door een mooie pot volleybal. Maar dit was nog pril in het seizoen.
De heren trainen de afgelopen weken weer als vanouds, lekker fanatiek, mede ingegeven door jeugdig talent Matthijs.
Kortom goed voorbereid op naar het Limburgse Meijel. Eerst een drankje bij het leukste café van Beek den Donk, Café Thuis waar anders voortaan onder ziedende leiding Ton van Berlo.
Onderweg nog een en ander gezever in de vorm van Oktoberfest 2020, na een enerverende route, tomtom misschien wel handig de volgende keer Bart K., eindelijk aangekomen. In de kantine was de nodige versiering opgehangen in de kleuren rood, groen en geel. Of de eigenaar is fan van reggae of heeft het misschien iets te maken met carnaval. Het laatste bleek later.
Aangezien Bedovo heren 1 twee blessuregevallen heeft in de vorm van Remco en Bart R, waren ditmaal Dennis Brouwers en Jaap Derks ingevlogen als uitmuntende vervanging. Voor hun fanatisme werden ze meteen beloond met een basisplaats. In Jaap zijn woorden, ik speel maar vier sets, een vijfde lukt niet meer... maar niets is minder waar.

Tijdens het inspelen bleek dat de tegenstander een oudgediende (50-plusser) van stal had gehaald die een andere geblesseerde speler moest vervangen ondanks de meer dan voldoende (jeugdige) reservespelers die voorhanden waren.
Uit dit signaal blijkt wel weer eens dat dit een belangrijke wedstrijd was en dat Peelpush kampioen wil worden.

De set werd begonnen met Bart K als spelverdeler, Dennis Brouwers op de diagonaal, Bart D. en Koen Spierings op het midden en Jaap Derks en Dennis van Skijndel op de buitenpositie. De eerste paar punten waren voor een fel startend Peelpush. Een enigszins overrompeld heren 1 keek al snel tegen een achterstand van 5 punten. Gedurende de eerste set was met name Dennis Brouwers getriggerd om deze wedstrijd de beste (buiten)aanvaller te stoppen. Twee "oude" grootheden die zeer aan elkaar gewaagd waren.
Uiteindelijk ging de eerste set naar het thuisteam met overtuigende cijfers van 25-17.
Voorafgaand aan de tweede set greep adinterim coach Remco zijn momentum en in zijn peptalk kwamen er twee duidelijke signalen.
Ten eerste geen servicefouten maken, in de eerste set waren er dit veel teveel namelijk 5. En ten tweede het spel breed houden.
Dit wierp zijn vruchten af, want de hele tweede set ging het gelijk op. Om en om werden de punten door beide teams binnengeharkt.
Uiteindelijk was het Café Thuis Bedovo heren 1 die de mannen van Peelpush het nakijken gaf. Met koen op het midden als niet te stoppen man, Bart D. die door eigenlijk onmogelijke prikballen van de spelverdeler van de grond te halen, toch grote ontsteltenis van de spelverder, Dennis van Skijndel samen met Jaap zowel passend als aanvallend steeds meer op dreef kwamen en Brouwer begon zijn oude vorm terug te krijgen van in zijn hoogtij dagen door o.a. het laatste rode balkje op de antenne bijna aan te tikken tijdens zijn blokkade tegen zijn opponent. Bart Knaapen hoefde minder meters te maken wat zijn spel ten goede kwam.

De tweede set werd gewonnen door de gladiatoren uit het Beek en Donkse. Als echte krijgers werd het laatste punt met een oorlogskreet gevierd. Tussenstand 1-1-. Peelpush wisselde met angstvallige gezichten van kant. Op naar set drie.
De oorlogsmachine was on fire!! De derde set speelde Café Thuis Bedovo heren 1 de tegenstander compleet van het veld. Is het omdat plotseling heel de tribune met een raad van twaalf volstroomde, of omdat de mannen bloed roken. Waarschijnlijk beide.
Met puike aanvallen, blokkades en verdedigingsdrift werd deze set met als hoogtepunt de snoeiharde smash van Koen "Assakim" op het gezicht van de zoon van de prins zeer gemakkelijk gewonnen met de overtuigende cijfers 25-15. Deze kwam binnen bij de tegenstander.

Nu nog de vierde set en zowaar kon hier weleens gewonnen gaan worden met een vierpunter.
De jeugd werd bij Peelpush op de bank gezet en de oudere mannen moesten nu voor meer weerstand gaan zorgen. Onze mannen van Café Thuis Bedovo heren 1 hadden al veel energie verspilt. Dit bleek wel gedurende de hele set. De mannen van Bedovo wisten helaas in deze set niet hun stempel te drukken. Na een spannende eindsprint pakte toch Peelpush de vierde set met de cijfers 25-19.
Wederom een vijfde set zou de beslissing geven wie hier de wedstrijd zou winnen.

In de vijfde set pakte Peelpush wederom het initiatief, maar Bedovo haakte hetzij met een kleine achterstand wel aan. Op een setstand van 12-10 in het voordeel van Peelpush leek Bedovo toch de slag te gaan winnen. Waar de hele wedstrijd de buitenaanvaller de ballen binnen pompte stokte het nu. Bedovo scoorde nog twee punten. Daarna sprong Jaap Derks met al zijn laatste energie in zijn godenlichaam omhoog en blokkeerde de bal. BAM!! Het volgende punt scoorde dezelfde aanvaller weer niet door de bal tegen de netband aan te slaan. 12-14! Matchpoint voor Café Thuis Bedovo Heren 1.
En wederom blokkeerde Jaap de bal af. WINST!!!!

De overwinning moest gevierd worden in de kantine. Koen Spierings kreeg zijn literpulletje en de rest een lekker glaasje gerstenat met nutjes.
Dit soort wedstrijden is de reden dat dit zeer ervaren vriendenteam nog wekelijks de volleybalsloffen uit het stof haalt.
Een goede, sportieve en leuke pot.
Bedovo is weer omhoog geklommen naar een tweede plaats op de ranglijst. Het kampioenschap lijkt vergeven te zijn, maar zolang de bal rond is zeg nooit nooit..
Volgende week speel Café Thuis Bedovo heren 1 de inhaalwedstrijd tegen Athos in Sevenum om 17.00u.
Ook hier zullen dezelfde zes gladiatoren het veld betreden. Jaap en Dennis wederom dank voor jullie inzet en invalbeurt.
Tot volgende week!

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.