Volleybalvereniging Bedovo

Cafe Thuis/Bedovo heren 1 beleeft deceptie na gewonnen topwedstrijd.

Na de gewonnen wedstrijd tegen de huidige koploper Peelpush, stond de uitwedstrijd tegen de nummer 5 op het programma, VC Athos. Athos klimt de laatste weken vanuit de bodem van de suptop, naar de top hiervan. Aangezien onze 40 Rovers en Remspoor nog geblesseerd zijn, werd weer beroep gedaan op oudgedienden Dennis Brouwers en Japie Derks. Dit betekent dat dezelfde 6 in het veld stonden als tegen de gewonnen topper van vorige week.

De opstelling voor de 4 volgende sets zou steeds hetzelfde zijn, Remco vd V als coach, met Bart R als hulp, Bart K als spelverdeler met Dennis B op de diagonaal, Bart D en Koen S op het midden, en Jaap D en Dennis v S op de buitenpositie. De 1e set werd vol gas gestart, Athos werd serverend goed onder druk gezet, waar de passing bij Bedovo stabiel was. Bart K kon hierdoor makkelijk zijn aanvallers in stelling brengen en die maakten daar gretig gebruik van. Op het einde van de set werden er bij Athos al wissels ingebracht, maar deze konden setverlies niet voorkomen. Bedovo wint zo makkelijk de 1e set met 25-13.
Hoe anders zou het toch zijn in de 2e set. Bedovo had zich in slaap laten sussen in de 1e set, want de 2e set stond vol met fouten. Foute services, foute passes, spelverdeling die wegzakte en aanvallers die niet meer scoorden zorgden ervoor dat Athos steeds een voorsprong kon nemen. Bedovo moest iedere hard aan de kar trekken om zich terug te knokken in deze set. Het was echter toch zo dat Bedovo steeds weer tegen zichzelf aan het spelen was. Zo ging de 2e set ook verloren met 25-23.
Een donderpreek van Coach Remco vd V moest een ommekeer brengen in de 3e set. Helaas mocht dit niet werken. Athos wist gretig gebruik te maken van de super spelende diagonaal van hun, waar ook de anderen rustig hun puntjes mee pakten. Bedovo bleef fouten op fouten stapelen waardoor winst in deze set nooit een reëel beeld was geweest. Ook deze set ging verloren met 25-20.
Om toch nog winnend uit de sporthal te komen zou in ieder geval de 4e set gewonnen moeten worden om een 5e set af te dwingen. Meteen vanaf het begin pakte Athos de draad van de afgelopen 2 sets op en walste hard over Bedovo heen. Een voorsprong van 10 punten waren zo gemaakt, en de kopjes aan de kant van Bedovo hingen al langere tijd naar beneden. Een korte kleine opleving mocht niet meer baten, zo ging ook de 4e set verloren met 25-19.
Een terechte overwinning voor Athos, en een zware domper voor de heren van Bedovo. 2020 is nog niet het jaar wat ervan was gehoopt. Te lang treuren kunnen ze niet, want op 7 maart staat de volgende topper en derby alweer op het programma, wel te verstaan tegen VC Were Di in Gemert.
Waar Bedovo het wel heeft gewonnen in Sevenum is in de kantine. De biertjes smaakten goed, hetzelfde voor de nootjes.
Vol goede moed eerst de carnaval overleven, waarna Bedovo hopelijk weer goed voor de dag komt in Gemert.

Copyright © 2020 Bedovo. All Right Reserve.